Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 24 nov 2014

De FUGU koffer kun je uitklappen zodat er meer spullen in gaan

Is jouw koffer of tas altijd te klein als je op vakantie gaat? Je kunt uiteraard iets minder inpakken, maar vaak neem je ook dingen mee terug van vakantie en dan zit-ie alsnog te vol. Met de FUGU koffer kun je altijd wat extra ruimte creëren als je dat nodig hebt. Of eigenlijk is het veel extra ruimte. De koffer is 23 centimeter dik en als je ‘m uitklapt is-ie ineens ongeveer 69 centimeter dik. Je kunt de koffer dus bijna drie keer zo groot maken. Hierdoor kun je ‘m ingeklapt meenemen als handbagage en als je souvenirs mee terug neemt kan-ie in het ruim van het vliegtuig.

De naam van deze koffer komt van de kogelvis (Fugu) die zich kan opblazen. Dat is precies wat deze koffer ook doet. Het uitklappen gebeurt namelijk niet met veren of stangen, want die gaan kapot. In de voering van de FUGU koffer zitten zakken waar je lucht in kunt blazen met een ingebouwde pomp. Je kunt ‘m ook met je mond opblazen mocht de batterij leeg zijn. Het materiaal waar de lucht in wordt geblazen is hetzelfde als dat van surfboards. Hierdoor is het ontzettend sterk waardoor je er zelfs op kunt zitten zonder dat de koffer of je souvenirs kapot gaan. Ook overleeft-ie zo de harde aanpak van het personeel op het vliegveld. Als je koffer uitgeklapt is lijkt-ie overigens ook meer op een kast dan een koffer. Je kunt je kleding netjes sorteren op de ingebouwde plankjes.

 
De FUGU koffer is op dit moment nog een Kickstarterproject, wat z’n doel allang heeft behaald. Maar de makers zijn voorlopig nog even bezig met het ontwikkelen. Als je er nu één bestelt kun je ‘m rond augustus 2015 verwachten. Je kunt de FUGU koffer hier bestellen voor omgerekend 175 euro.

Reageer op artikel:
De FUGU koffer kun je uitklappen zodat er meer spullen in gaan
Sluiten