Rutger Houweling
Rutger Houweling Duurzaamheid 11 nov 2014
Leestijd: 2 minuten

De Futuristische Mercedes G-Code kan zichzelf van energie voorzien

Iedere autoproducent denkt nu na over hoe zij de toekomst van autorijden kunnen veranderen. Onlangs zagen we de Audi RS 7 die zichzelf over het parkour reed. En wat dacht je van de Future Truck 2025 van Mercedes-Benz, dit is een futuristische vrachtwagen die zichzelf over de snelweg kan rijden. Maar Mercedes heeft nog een vet concept wat de toekomst van auto’s gaat vormgeven. Dit rijdende zonnepaneel is de Mercedes-Benz G-Code. Alles aan deze auto is futuristisch, van het ontwerp tot de motor.

 
De G-Code is een hybride waarmee je zowel op elektriciteit als op waterstof kunt rijden. Zodra de Mercedes op elektriciteit rijdt staat-ie in de eDrive mode. Hierdoor verlicht de grill met blauwe lampjes waardoor je het gevoel krijgt alsof je oneindig de grill in kunt kijken. Dit effect kun je ook bij sommige spiegels zien. De zilverkleurige lak van de G-Code is een soort zonnepaneel en de Mercedes is ook voorzien van een high-tech coating die statische elektriciteit in de lucht opvangt. De energie die de G-Code zo verzamelt gebruikt-ie weer voor de synthese van methaan en waterstof. Zelfs de vering van deze auto is aangesloten op een generator. Zo zorgt elke hobbel voor een beetje extra juice.

 
In het ontwerp is constant een vertaalslag gemaakt van ouderwets naar modern. Dit kun je al zien aan de buitenkant van de G-Code. De auto ziet er futuristisch uit, maar het blijft wel een normale auto. Je krijgt niet het gevoel alsof-ie elk moment kan opstijgen, maar het is wel qua techniek en ontwerp de meest moderne auto. Aan de binnenkant van de G-Code is het een ander verhaal. Hier lijkt het of de G-Code wel zo kan opstijgen met een futuristisch stuur en een enkel display over de volledige lengte van het dashbord. De vergelijking die Mercedes-Benz zelf maakt is met de Starship Enterprice van Star Trek. De grill aan de voorkant doet dan bijvoorbeeld denken aan de ‘Warp Drive’. Wij zijn zeer benieuwd wanneer G-Code op de Nederlandse weg te zien is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Futuristische Mercedes G-Code kan zichzelf van energie voorzien
Sluiten