Daniel Koster
Daniel Koster 30 mrt 2016

De futuristische OLO is ‘s werelds eerste (spotgoedkope) smartphone 3D-printer

De komst van de 3D-printer heeft tot allerlei nieuwe mogelijkheden geleid. Zo 3D-printen ze in China tien huizen binnen 24 uur en kan deze gewonde schildpad dankzij de 3D-printer weer zwemmen in de zee. Toffe ontwikkelingen natuurlijk, maar voor de ‘gewone’ Nederlander is de technologie nog niet echt toegankelijk. Daar brengt OLO verandering in!

OLO is de eerste 3D-printer voor je smartphone

Het grootste probleem met de 3D-printer is dat-ie relatief duur, ontoegankelijk en ingewikkeld is. Met die nadelen maakt de OLO korte metten. Je kunt 3D objecten direct van je smartphone printen. Deze ontwerpen kun je via de bibliotheek die de bijbehorende applicatie kent halen, van het internet afplukken, inscannen via een 3D-scanner of via andere 3D-apps ontwikkelen. Toegankelijk, check! Of dit ingewikkeld is? Zeker niet. Het enige dat jij hoeft te doen is het ontwerp op je telefoon te zetten, de bijgeleverde hars in de OLO te stoppen en het apparaat eroverheen te plaatsen. De rest gebeurt vanzelf.

Hoe de OLO werkt

De OLO werkt op een gave, futuristische manier. Het apparaat zet namelijk het licht van je smartphone om tot een 3D object. Oké, dit duurt wel een aantal uur, maar het resultaat mag er wezen. Het gave hierbij is dat je het object door middel van de speciale hars op allerlei manieren nog meer eigen kunt maken. Zo kun je verschillende kleuren kiezen. Ook kun je ervoor kiezen om het ontwerp hard te maken of flexibel. Je kunt zelfs verlichte ontwerpen printen!

Een vleugje creativiteit is het enige dat je nodig hebt

Het enige dat jij met de OLO nodig hebt is een vleugje creativiteit om jezelf of een ander blij te maken. Ben jij bijvoorbeeld een weekendje weg en wil je iemand thuis een hart onder de riem sturen? Dan kun je via de applicatie een ontwerp van een hartje naar de telefoon van een ander sturen en die ‘m (zonder te weten wat het wordt) via de OLO te laten uitprinten. Of je print een speelgoedpaard uit als creatief, zelfgemaakt cadeau! OLO werkt met iOS-, Android- en Windows-telefoons en kost slechts een kleine 88 euro (exclusief een goede 25 euro aan verzendkosten). Wij zijn enthousiast, WANT!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De futuristische OLO is ‘s werelds eerste (spotgoedkope) smartphone 3D-printer
Sluiten