Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 apr 2018

De gamereleases van week 18: Apenstreken met Donkey Kong

De maand mei staat op het punt van beginnen. Over het algemeen is dat een maand waarin we niet heel veel releases krijgen. Ook dit jaar hoef je niet bang te zijn dat je tijd tekort komt om alle games van deze maand te spelen. Het gaat tegelijkertijd te ver om te stellen dat er nauwelijks iets uitkomt. Later deze maand krijg je bijvoorbeeld Detroit: Become Human en Dark Souls Remastered. Deze week zijn er niet heel veel games, maar degeen die verschijnen zijn best wel de moeite waard. Dit zijn de gamereleases van week 18.

De gamereleases van week 18: Super Mega Baseball 2

We beginnen dit overzicht met de game Super Mega Baseball 2. Een game die je de mogelijkheid geeft om op een arcade-achtige manier honkbal te beleven. Super Mega Baseball 2 lijkt niet de meest interessante game te zijn, maar toch willen we hem in dit lijstje noemen. Als je namelijk een Xbox One hebt met een actief Xbox Live Gold-abonnement, dan kun je hem op de dag van de releases gelijk gratis scoren. De game is namelijk onderdeel van de Games with Gold-line up van deze maand.

Super Mega Baseball 2 verschijnt op 1 mei

Games with Gold mei 2018

De gamereleases van week 18: Total War Saga: Thrones of Britannia

De Total War-reeks is een goede reden om een sterke gaming-pc in huis te hebben. In de serie krijg je in elk nieuw deel een interessante combinatie tussen gameplay die je doet denken aan de Civilization-reeks en de mogelijkheid om grote strategische gevechten aan te gaan. Total War Saga: Thrones of Britannia is het nieuwste deel, wat als een tussendoortje op de markt wordt gebracht, maar daardoor niet minder interessant is. De game neemt je mee naar het Engeland van het jaar 878 en met de komst van de Vikingen ontstaat er een grote oorlog om de macht.

Total War Saga: Thrones of Britannia verschijnt op 3 mei

De gamereleases van week 18

De gamereleases van week 18: Donkey Kong Country: Tropical Freeze

De laatste belangrijke game van deze week is tegelijkertijd ook de meest interessant: Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Het is één van die games die in eerste instantie op de Wii U is verschenen en nu een tweede kans krijgt. Naast het feit dat Donkey Kong Country: Tropical Freeze een fijne en pittige platformgame is, die zeker de moeite waard is, krijgt de Switch ook een kleine update. Zo heb je een nieuw personage om het avontuur mee te beleven: Funky Kong. Hij heeft meer hartjes, waardoor je je wat fouten kunt permitteren. Ook beschikt hij over een dubbele sprong-mogelijkheid, zodat rondspringen makkelijker wordt.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze verschijnt op 4 mei

De gamereleases van week 18

Dat zijn de games die deze week verschijnen. Heb je de games van vorige week gemist? Check dan hier het handige overzicht.

Reageer op artikel:
De gamereleases van week 18: Apenstreken met Donkey Kong
Sluiten