Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 22 mei 2018

De gamereleases van week 21: Dark Souls en Detroit: Become Human

De maand mei is eigenlijk maar een gekke maand. De afgelopen drie weken verscheen er niet al te veel boeiends en moest ik echt mijn best doen om in dit overzicht een paar geinige games mee te nemen. En dan is het opeens het einde van de maand en verschijnen er vier games die op papier op hun eigen manier de moeite waard zijn. Lekker weer en gamen is eigenlijk geen goede combinatie, maar wellicht dat de avonduren geschikt zijn voor deze gamereleases van week 21.

De gamereleases van week 21: State of Decay 2

We beginnen met de game State of Decay 2. Het eerste deel was een zeer aardig zombie-avontuur op de Xbox 360. Het idee was dat je een basis opbouwde en samen met anderen probeerde te overleven. Het tweede deel volgt die route, maar kent de mogelijkheid om de game nu coöperatief online te spelen. Zo kun je samen met een vriend of vriendin gaan overleven. De wereld waarin dit alles zich afspeelt is een stuk groter en de mogelijkheden zijn wat diverser, waardoor de game in theorie lang speelbaar is.

State of Decay 2 verschijnt op 22 mei en is dan beschikbaar op de Xbox One en de pc.

gamereleases van week 21

De gamereleases van week 21: Tennis World Tour

Tennisgames zijn lang behoorlijk populair geweest. Althans, er verschenen redelijk wat tennisgames. De gameverkopen vielen echter tegen, waardoor je vandaag de dag geen nieuw deel in de Virtua Tennis- en Top Spin-serie zit. En dat is jammer. Gelukkig verschijnt deze week de game Tennis World Tour. De game wordt gemaakt door een team dat eerder verantwoordelijk was voor Top Spin, dus hopelijk wordt de game goed. Er zitten in elk geval een aantal bekende tennissers in, zoals Federer, Monfils, Zverev en Kyrgios. Daarnaast kun je ook je eigen personage maken en een carrière beginnen.

Tennis World Tour verschijnt op 22 mei op de PlayStation 4 en de Xbox One. De pc- en Nintendo Switch-versie volgt volgende maand.

gamereleases van week 21

De gamereleases van week 21: Dark Souls Remastered

Als jij van uitdaging houdt, dan is Dark Souls de reeks voor jou. Het begon een aantal jaar geleden met Demon Souls, waarna de game een opvolger kreeg met de eerste Dark Souls. Het is een titel die je meeneemt naar een duistere wereld, waarin jij het moet opnemen tegen een lading aan vijanden. Het interessante aan Dark Souls is dat je super kwetsbaar bent. Als je even niet oplet, dan kan een gewone vijand je al een kopje kleiner maken. En dan hebben we het nog niet gehad over de indrukwekkende eindbazen die de game kent.

Dark Souls Remastered verschijnt op 25 mei op de Xbox One en PlayStation 4. De Nintendo Switch-versie komt iets later.

gamereleases van week 21

De gamereleases van week 21: Detroit Become Human

De laatste game van deze week is Detroit Become Human. Deze exclusieve game voor de PlayStation 4 wordt gemaakt door Quantic Dreams, een studio die je kent van games als Heavy Rain en Beyond Two Souls. Detroit Become Human neemt je mee naar de nabije toekomst, waarin androids de mensen in hun dagelijkse leven helpen. Maar wat voor keuzes moeten zij maken als ze onderdrukt worden of drama’s proberen te voorkomen. Dat is helemaal aan jou.

Detroit Become Human verschijnt op 25 mei op de PlayStation 4.

gamereleases van week 21 Quantic Dream PlayStation PC

Wil je weten welke games er vorige week zijn uitgekomen? Bekijk dan ons overzicht hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De gamereleases van week 21: Dark Souls en Detroit: Become Human
Sluiten