Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 maart 2020

De GDC vindt door uitstel nu in augustus plaats

De GDC, oftewel de Game Developers Conference, is één van de vele verschillende evenementen die door het coronavirus is afgelast. Waar het zo is dat veel evenementen uiteindelijk helemaal niet door gaan, hebben de organisatoren nu toch een plekje op de kalender gevonden.

Het evenement zou oorspronkelijk midden maart worden gehouden en zou de plek zijn waar Sony normaal gesproken zijn specificaties voor de PlayStation 5 zou gaan onthullen. Maar nu komt het evenement terug en vindt plaats van 4-6 augustus.

GDC Summer komt in augustus

Het evenement wordt nog altijd in de Amerikaanse stad San Francisco gehouden en geeft verschillende game-ontwikkelaars de kans om met elkaar in gesprek te gaan. Op die manier worden er vaak contracten opgesteld, wordt er gekeken naar nieuwe technologieën die gebruikt kunnen worden in gamesontwikkelingen en kunnen ontwikkelaars een baan vinden. Het is zeker voor de gamesindustrie een belangrijk evenement, omdat dit de plek is waar alle koppen bij elkaar worden gestoken en de ontwikkeling van games in de algemene zin een behoorlijke boost krijgt.

Het evenement uit het verleden (Afbeelding: Game Developers Conference)

Doordat het evenement nu verplaatst is, zal de inhoud ook iets anders zijn. Normaal gesproken duurt het evenement een week, maar nu wordt het over drie dagen gehouden. Op die manier zijn er dus minder grote lezingen, maar draait het dus meer om het samen komen en het leren van anderen. Ondanks dat er op dit moment nog niks zeker is over de coronacrisis en hoe lang alles gaat duren, is het dus wel opvallend dat de organisator nu al een nieuwe datum heeft gepakt. De mensen die kaartjes hadden voor het evenement zouden gratis toegang kunnen krijgen tot GDC Summer. Het enige nadeel is dan wel dat je waarschijnlijk alsnog losse vliegtickets zou moeten kopen, omdat de organisator die van de originele reis niet vergoed. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De GDC vindt door uitstel nu in augustus plaats
Sluiten