De gemakken van je auto komen naar je fiets met het COBI-systeem

Als je in een moderne auto rijdt kun je bijna alle functies gemakkelijk bedienen vanuit je stoel. Je hoeft er niet eens je arm voor uit te strekken. Maar op de fiets is dit een ander verhaal. Uiteraard kun je wel bij de trappers, het stuur en je bel, maar je moet bijvoorbeeld al over je stuur strekken om bij je dynamo te komen. En als jij tijdens het fietsen ook op je phone wilt kijken om bijvoorbeeld de navigatie te checken wordt je tocht nog gevaarlijk ook. Je hebt hierdoor namelijk maar één hand aan het stuur en daarnaast is je aandacht constant op je phone gevestigd. Maar waarom kun je niet alles integreren op je stuur, net zoals bij auto’s? Dat kan met de COBI fietssysteem.

 
Met het COBI systeem wordt je fiets echt een stuk veiliger. COBI zorgt er namelijk voor dat jij alles kunt bedienen vanaf je stuur. Zo kun je bijvoorbeeld het voor- en achterlicht aan- en uitzetten en de bijbehorende knipperlichten gebruiken om richting aan te geven. Als jij remt heeft je achterligger dat gelijk door, doordat je achterlicht feller gaat schijnen net als bij het remlicht van een auto. De COBI houdt ook je phone voor je vast, waardoor je de navigatie van je stuur kunt aflezen. Daarnaast laadt-ie je phone voor je op. Tot nu toe kan-ie dit met een iPhone, een Samsung Galaxy en een Nexus, maar in 2015 volgen er meer. En als je later een andere phone neemt kun je simpelweg het bevestigingsstuk vervangen, waardoor je niet een nieuw systeem hoeft aan te schaffen.

 
Met de Thumb Controller kun je de bijbehorende app bedienen. Deze app laat je weer het hele systeem bedienen en daarnaast kun je via de Thumb Controller je muziek bedienen. Dankzij deze handige toepassing kun je je handen altijd aan het stuur houden. Dit prachtige systeem trekt wel aandacht en nu zul jij waarschijnlijk denken dat-ie razendsnel wordt gestolen, zeker in de stad. Toch maakt COBI het erg lastig voor dieven. Jij en binnenkort je vrienden zijn de enigen die het systeem kunnen gebruiken. Als iemand anders met je fiets aan het rommelen is geeft COBI een alarm en laat de felle lampen knipperen. Je fiets heeft met het COBI-systeem dus veel gemakken van een auto. Je zult alleen wel zelf moeten trappen. Lijkt het COBI fietssysteem je ideaal? Dan kun je ‘m hier bestellen voor 92,50 euro.

Reageer op artikel:
De gemakken van je auto komen naar je fiets met het COBI-systeem
Sluiten