Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Fotografie 23 mrt 2016

De goedkoopste reflector hack voor het maken van portretfoto’s

Fotografie is een dure hobby. Je kunt er wel een lekker zakcentje mee verdienen, maar om de juiste foto’s te maken heb je wel de juiste spullen nodig. Statieven, objectieven en een flitser kunnen een fortuin kosten. Daarnaast heb je ook accessoires nodig voor de juiste belichting. Gelukkig bestaan er hacks die je kosten besparen zoals deze IKEA hacks. Vandaag hebben wij een goedkope reflector hack in petto waarmee je de perfecte belichting creëert bij het maken van portretfoto’s. Succes!

Een goedkope en effectieve reflector hack die met je assistent afrekent

Dit is zeker de goedkoopste en meest effectieve (reflector)hack die je kunt bedenken. Je hebt enkel een disc reflector en een schaar of een hobbymes nodig. That’s it. Als je deze twee dingen in huis hebt, kun je aan de slag. Leg je reflector op een stabiele ondergrond en snijd een cirkel ter grootte van je objectief uit. Dat is het enige dat je hoeft te doen! Je kunt je reflector nu op je camera bevestigen. Hiermee los je een belangrijk probleem op waar veel fotografen last van hebben: een assistent. Omdat je reflector door je camera wordt gedragen kun je altijd zonder hulp portretfoto’s schieten. Ideaal!

De perfecte portretfoto schieten

Nu kun je je zorgen gaan maken over het maken van de perfecte portretfoto. Maak je geen zorgen over je reflector, want deze opening zal zich door het sterke materiaal niet uitbreiden. Wil je trouwens buiten een foto maken maar zit de zon in de weg? Wees dan niet getreurd, dit kun je prima oplossen met een tweede reflector. Je hoeft niet voor een dure versie te gaan, als-ie de zon maar blokkeert. Waar het echt om gaat is dat je objectief goed is. Met een kwalitatief goed objectief kun je de beste foto’s schieten, terwijl je handsfree reflector je daarbij assisteert!

Zolang je maar weet hoe je de juiste belichting bewerkstelligt maak je de beste portretfoto’s. Je kunt de flits en/of de aanwezigheid van natuurlijke lichtbronnen gebruiken. Probeer een keer iemand tussen twee ramen in te fotograferen. Je zult merken dat je foto’s een zachte gloed hebben. Ga je al aan de slag dan wensen we je veel succes!

Reageer op artikel:
De goedkoopste reflector hack voor het maken van portretfoto’s
Sluiten