Barry Kraakman
Barry Kraakman Gadgets 6 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

De Graava actiecamera bewerkt zelf de beelden tot een actiefilm vol hoogtepunten

Het editen van een video kan hard aankomen na een lange dag filmen. Om de hoogtepunten uit al het geschoten beeld tot een eindproduct te vormen neemt dan ook vaak veel tijd in beslag. Dat is leuk voor de liefhebbers die van simpele shots complete kunstwerken maken, maar niet iedereen heeft hier behoefte aan en de interesse en tijd voor. Precies voor hen is actiecamera Graava gelanceerd.

Meer dan een actiecamera

Met de komst van Graava is de keuze tussen actiecamera’s weer ietsje lastiger geworden. Dit product levert echter meer dan alleen de camera; de bijbehorende iOS– of Android-applicatie voegt alle hoogtepunten binnen no time samen tot lopende video. Het is dan ook (vanzelfsprekend) meer gericht op de minder professionele filmers. De ingebouwde camera, GPS, accelerometer, microfoon en de bijbehorende hartslagmeter filteren aan de hand van gegevens wanneer er iets exciting gebeurd. Na een dag filmen is het een kwestie van de lengte van de video instellen, het kiezen van de muziek die onder de beelden moet komen en voilà; de app creëert de video waarbij de gebeurtenissen op het ritme van de muziek zijn geëdit. Wanneer het eindresultaat bevalt is-ie met één druk op de knop via social media met de rest van de wereld te delen.

Technische specs

Zoals elke actiecamera is Graava waterbestendig. Het schieten van videos gaat, bij 30 frames per seconde, in Full HD. Ook 60 frames per seconde is mogelijk, maar daarbij is de kwaliteit teruggeschroefd naar 720p. De ingebouwde image stabilizer zorgt voor vloeiende beelden, en ook is het mogelijk om time lapses (in 4K!) te schieten. Wanneer WiFi is uitgeschakeld gaat de camera zo’n drie uur mee.

Interesse?

Ben jij geintereseerd in deze kekke camera? Voor ongeveer 370 euro is-ie van jou. Als je niet kunt wachten met bestellen krijg je nog korting ook; iedereen die vóór 1 september een pre-order plaatst betaalt maar 230 euro. Naar verwachting wordt de eerste lading begin volgend jaar geleverd. Bestellen kan hier.

Check ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Graava actiecamera bewerkt zelf de beelden tot een actiefilm vol hoogtepunten
Sluiten