Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 8 aug 2018

Master Chief speelt hoofdrol in Halo tv-serie

Een tijdje geleden werd bekend gemaakt dat het Amerikaanse Showtime de rechten had verworven om een tv-serie te maken op basis van de Halo-reeks. Wat we er precies van kunnen verwachten, dat blijft nu nog een beetje vaag. Het enige wat nu echt concreet is geworden, is dat de serie losstaat van de games die zijn uitgebracht.

Halo-serie staat los van de games

En eigenlijk is dat maar goed ook, want op die manier heeft de maker de vrijheid om binnen het universum waar Halo zich afspeelt zijn eigen verhaal te vertellen. Daarbij is er wel een belangrijke rol weggelegd voor de Spartan Master Chief, die natuurlijk de hoofdrol speelt in de games. En het zal nog altijd gaan om de strijd die de mensheid voert tegen de Covenant en de rol die de verschillende Halo-ringen daarbij spelen. Die laatste zijn een soort van speciale installaties, die wanneer zij geactiveerd worden, al het leven in het universum vernietigd. Dat wil de mensheid natuurlijk niet.

Halo Infinite
Halo Infinite, de nieuwe game. Bron: Microsoft

Omdat er voor de makers vrijheid is om binnen het universum te opereren, zijn er diverse scenario’s te bedenken. Als het draait om de Master Chief, dan ligt het voor de hand dat de strijd tussen de mensheid verenigd in de UNSC en de Covenant al wat jaren gaande is. De UNSC was daarbij aan de verliezende hand, maar heeft met de Master Chief wel een belangrijk wapen in de strijd. Het kan natuurlijk ook dat men de complete tijdlijn aan hun laars lapt en er een serie van maakt waarbij de UNSC en de Master Chief voor het eerst de Covenant tegenkomt en dan niet precies weet wat zij van de nieuwe vijand moet verwachten.

Wat we wel weten, is dat we er voorlopig niet veel van zien. De Halo-serie van Showtime staat pas gepland voor 2020. Hopelijk komt de nieuwe game, Halo Infinite, iets eerder.

Reageer op artikel:
Master Chief speelt hoofdrol in Halo tv-serie
Sluiten