Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Home 31 aug 2018

Harman Kardon onthult nieuwe slimme speakers in Citation-serie

De IFA wordt door meerdere technologiebedrijven gebruikt om daar hun nieuwe producten te showen. Ook Harman Kardon heeft besloten om dat evenement aan te grijpen om hun Harman Kardon Citation-serie aan te kondigen. Volgens de makers biedt deze serie een combinatie van hoge kwaliteit audio, een simplistisch verfijnd design en geavanceerde technologieën. Zo ondersteunt het Google Assistent, heb je een LCD touchscreen met een hoge resolutie en is er Chromecast technologie in de producten verwerkt.

De Harman Kardon Citation-serie

Wat echter het meeste opvalt aan de Harman Kardon Citation-serie, is het uiterljik. De verschillende speakers en de soundbar zijn gemaakt van aluminium, maar daarover heen heb je grijs en zwart textiel. Dit is volgens de maker vuilafstotend en vlamwerend, waardoor het veilig zou zijn. Het is gemaakt in samenwerking met Kvadrat, wat een producent is van design textiel. Het is in elk geval wel iets anders dan dat je gewend bent.

Harman Kardon Citation

Naast het uiterlijk, moet het aan de binnenkant ook in orde zijn. Het is mogelijk om de speakers afzonderlijk van elkaar te gebruiken, maar het is ook mogelijk om er een 5.1 surround sound-systeem van te maken. Tevens is er de optie om er een multiroom setup van te maken, waarbij je het geluid vanuit elke kamer kunt bedienen.

Harman Kardon Citation

En dan heb je natuurlijk de diverse andere functies. Met Google Assistent kun je via voice commando’s het geluid aanpassen of een speellijst afspelen, maar ook het weer opvragen. Ook de Chromecast-functie van de set is erg handig. Via dat systeem is het mogelijk om andere apparaten te laten casten naar de soundsystemen, zolang deze op hetzelfde wifi-netwerk zitten.

De goedkoopste speaker uit de reeks is de One, die een adviesprijs krijgt van 199 euro. De duurste is dan weer de 500, die 649 euro gaat kosten. De soundbar is op zijn beurt straks te krijgen voor 899 euro. Toch liever andere speakers? Check dan ons overzicht.

Reageer op artikel:
Harman Kardon onthult nieuwe slimme speakers in Citation-serie
Sluiten