Gaming WANT: de heerlijke shooter Sniper Elite 4 geeft jij nazi-soldaten hun verdiende loon

In de gemiddelde shooter is een sniper iets speciaals. Het is het wapen waar een enkele rake kogel er voor kan zorgen dat je een vijand afknalt. Laat Sniper Elite 4 nou net om dit wapen draaien. Wij vertellen je aan de hand van vijf redenen waarom deze shooter een must-have in jouw gamecollectie is.

Omdat een auto altijd eerst even moet warmdraaien voordat ‘ie op volle toeren presteert raden wij je aan om eerst de trailer te bekijken. Dan beland je alvast in hogere sferen:

Wij brengen je wekelijks de Gaming WANT-rubriek. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen. Smakelijk!

Sniper Elite 4 in het kort: als een Amerikaanse sniper bevind je je op Italiaans grondgebied en is het aan jou om de Nazi’s uit te schakelen. Dit moet je voor elkaar krijgen voordat ze een speciale nieuwe bom ontwikkelen. De volledige review lees je hier, maar in deze special zetten we graag een aantal redenen om enthousiast te worden uiteen.

De setting is kleurrijk

Als je aan oorlog denkt, dan gaan de gedachtes vaak uit naar ellende en grauwe settings. In Sniper Elite 4 wordt het tegendeel bewezen. De missies spelen zich vaak in pitoreske dorpjes af, waar het zonnetje voor een vrolijk gevoel zorgt. Door die blijheid is het nog leuker om een nazi-soldaat zijn verdiende loon te geven.

Er zijn veel missies en doelen om te voltooien

Met elf verschillende missies is er genoeg te beleven in de game. Bovendien kent elke missie een groot aantal doelen. Een aantal verplichte missies, anderen kun je zien als een bonus. Het doorlopen van alle missies houd je wel een tijdje zoet. Daarnaast zijn er ook genoeg aanknopingspunten om missies voor een tweede of een derde keer te spelen. Je weet wat er van je verwacht wordt en kunt tegelijkertijd experimenteren met het lopen van andere routes.

De vijand ziet jou niet, maar met een enkele druk op de knop kun jij zo een kogel door zijn kop rammen.

De macht van een sniper

Door de sniper voelt Sniper Elite 4 anders aan dan de gemiddelde shooter. Je probeert voornamelijk op afstand te blijven en ongezien de ene na de andere vijand uit te schakelen. Het gevoel van macht is daarbij groot. De vijand ziet jou niet, maar met een enkele druk op de knop kun jij zo een kogel door zijn kop rammen. En als je dat lukt, dan wordt dat spectaculair in beeld gebracht. Na het schot volg je de baan van de kogel en wanneer hij het lichaam van de vijand penetreert, wordt dat door middel van een X-ray view getoond.

Sniper Elite 4

Spelen met de vijanden

Minstens zo leuk is de manier waarop je met de vijanden kunt spelen. Wanneer zij zich naast explosieven bevinden en jij een schot lost, dan doen de explosieven hun werk. Omdat je op een grote afstand staat, is het moeilijk voor de vijanden om door te krijgen wat er gebeurt en proberen zij dekking te zoeken. Achter een auto bijvoorbeeld, die je weer tot ontploffing kunt brengen door de gastank onder vuur te nemen.

Zeker wanneer je de game online samen met een vriend gaat spelen kan dit tot veel grappige momenten leiden.

De chaos die je uiteindelijk kunt creëren

Uiteindelijk zullen de vijanden wel door krijgen dat er meer aan de hand is en begint er een klopjacht. Maar ook dat is weer leuk. Door het planten van boobytraps en jezelf te laten zien, kun je vijanden in de val lokken en ze over een mijnenveld laten struikelen. Dat zorgt weer voor extra chaos. Zeker wanneer je de game online samen met een vriend gaat spelen kan dit tot veel grappige momenten leiden.

Sniper Elite 4 is voor de Xbox One, pc en PlayStation 4 verkrijgbaar. Net zoals de nieuwste Hitman, een game die voor uren spanning, vermaak en actie garant staat.