Daniel Koster
Daniel Koster 23 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

De helm van Vozz is het resultaat van een sterk staaltje vernieuwend ontwerpen

Uiteindelijk draag je een helm maar voor één reden en dat is om je hoofd te beschermen mocht er een ongeluk plaatsvinden. Wanneer jij op een brommer, motor of een soortgelijk voertuig rijdt ben je namelijk minder beschermd dan dat je dat bijvoorbeeld in een auto bent. Het is dan ook niet meer dan logisch dat een helm verplicht is, het apparaat kan je leven namelijk redden. De hedendaagse helm kent echter ook een nadeel.

Een nadeel van de hedendaagse helm

Een wijs man zei ooit: “Plan for the worst, hope for the best.” We hopen natuurlijk dat je niets overkomt, maar je kunt maar beter maatregelen treffen. Stel dat er iets gebeurt, dan is de helm je beste vriend. Maar wanneer jou iets overkomt tijdens het motorrijden kun je ook schade aan je hoofd oplopen. Denk aan een hersenschudding of erger. Om jou te helpen moeten medici dan bij je hoofd kunnen. Dat kan niet, want je hebt je helm nog op. Medici mogen jouw hoofd ook niet bewegen voor het geval dat er iets is gebroken. Zodoende is het apparaat dat jouw leven redt ook het apparaat dat verdere behandeling moeilijk maakt. De Vozz lost dit probleem op.

Slim ontwerp is de oplossing

Door een sterk staaltje vernieuwend ontwerpen biedt de Vozz de oplossing. Dit is namelijk een helm die je in tweeën splitst. Zodoende kun je ‘m gemakkelijk afzetten, maar ook verwijderen tijdens een ongeluk. Een stuk van de helm blijft je achterhoofd en nek ondersteunen terwijl je de rest verwijderd. Zo kun je tijdens een ongeluk meteen worden geholpen. Ook maakt dit het opzetten van de helm een fluitje van een cent. Wij zijn fan! Helaas is-ie nog niet te koop, maar de helm wordt binnenkort verwacht. Als-ie er is raden we je aan om ‘m zo snel mogelijk op de kop te tikken. Mocht er iets gebeuren, dan ben je deze helm voor eeuwig dankbaar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De helm van Vozz is het resultaat van een sterk staaltje vernieuwend ontwerpen
Sluiten