Daniel Koster
Daniel Koster Culture 03/09/2015

De herkenbare Star Wars BB-8 droid is nu werkelijkheid als bestuurbaar speelgoed

De Star Wars-wereld ging helemaal los toen ze ‘m voor het eerst zagen, de BB-8 droid. We durven het bijna niet te zeggen, maar misschien is-ie wel leuker dan R2D2. Voor diegene die helemaal weg is van de BB-8 droid worden zijn dromen nu werkelijkheid. De droid is namelijk nu als speelgoed bij Sphero te verkrijgen. En je kunt er werkelijk waar alles mee!

BB-8 droid

Het oranje-witte robotje kwam in de eerste trailer van de nieuwe Star Wars-film voorbij en ook onze harten waren meteen verkocht. Eenzelfde gevoel van euforie kwam net weer bij ons naar boven toen we deze speelgoed-versie van de drone zagen. Het allervetste: je kunt ‘m besturen. En niet heel even, maar uren achtereenvolgend. En als-ie leeg is, wees dan niet getreurd. Want je laadt hem binnen drie uur genoeg op voor een uur aan juice. En dit gebeurt geheel in stijl zonder dat er één draadje aan te pas komt, helemaal draadloos dus. Maar goed, het belangrijkste, hoe bestuur je hem? Dit doe je met een app voor je mobiele telefoon welke het apparaat via Bluetooth aanstuurt.

Applicatie

Je stuurt de droid aan via een applicatie. En volgens Mashable werkt dit super easy. Na het aansluiten heb je dus binnen no time alsof je in een Star Wars-scene zit en ben je heerlijk op eigen houtje door de kamer heen aan het spurten. Het leuke aan de app is dat-ie ook allerlei geluiden laat horen, zoals het welbekende Star Wars-nummer en ook allerlei geluiden die de BB-8 maakt. De applicatie is ook een manier om interactief met de droid om te gaan. Zo kun je tegen de droid praten en zal-ie daardoor stil blijven staan. Uitvoeren wat je ‘m vertelt doet-ie niet, maar wellicht in de toekomst wel. De ontwikkelaars stellen namelijk dat ze de droid blijven updaten. Nog een toffe feature van de app is dat je ermee hologrammen kunt projecteren. Dit werkt door middel van augmented reality. Zo zie je dus via de scherm van je smartphone allerlei zaken gebeuren met de droid, zoals het omringd worden door allerlei x-fighters. Check de video om alle awesomeness te aanschouwen!

Die moet je hebben, toch?

Geef toe, deze droid moet je hebben. Zelfs mensen die geen fan zijn van Star Wars moeten hier toch een kleine verhoging van de hartslag bij voelen. Wij in ieder geval zeker wel. En dan kun je er zelf ook achter komen hoe het hoofd zo op de droid bevestigd blijft. Wij denken zelf aan magneten. Maar goed, voor 135 euro is-ie van jou. Waar wacht je nog op?!

Check ook:

Reageer op artikel:
De herkenbare Star Wars BB-8 droid is nu werkelijkheid als bestuurbaar speelgoed
Sluiten