De Honor 9X Pro wordt wereldwijd gelanceerd met HMS

Het Chinese bedrijf Honor kondigde in de zomer van 2019 al de Honor 9X Pro samen met de Honor 9X aan. Waar de Honor 9X inmiddels al verkrijgbaar is, check zeker hier onze review, daar was de Honor 9X Pro nog afwezig. Hij gaat echter binnenkort onthuld worden.

Dat moet plaats vinden op 24 februari in Barcelona volgens Androidauthority. Dat evenement zou moeten plaatsvinden in combinatie met de Mobile World Congress, maar dat is inmiddels geschrapt dankzij de angst voor het coronavirus. Maar dat weerhoudt Honor er niet van om daar alsnog zijn nieuwe smartphone te lanceren.

De Honor 9X Pro komt er aan

Het meest opvallende van de Honor 9X Pro is dat hij gaat draaien met HMS, oftewel Huawei Mobile Services. Dat is het alternatief op Android dat Huawei heeft moeten bedenken omdat het bedrijf te maken heeft gekregen met verschillende sancties vanuit de Verenigde Staten. Omdat Honor een zusterbedrijf is van Huawei, is het ergens logisch dat ze dit doen. Tegelijkertijd is dit wel de eerste smartphone van Honor die op HMS gaat draaien. Huawei zelf lanceerde eerder al de Mate 30 in onder andere Spanje met HMS en wil in de toekomst ook andere smartphones standaard op dat systeem laten draaien.

Honor 9X Honor 9X Pro aangekondigd
De selfiecamera in de smartphone (Afbeelding: Honor)

Destijds werd de smartphone in China gelanceerd met een Kirin 810 processor, 8GB werkgeheugen, een batterij van 4000mAh en 6.59-inch AMOLED display. De smartphone maakt gebruik van een pop-up selfiecamera, waardoor je dus geen notch aan de voorkant hebt. Aan de achterkant heb je een triplecamerasysteem met een 48 megapixel camera die geassisteerd wordt door een 2 megapixel diepte-sensor en is er ook nog een 8 megapixel wide-angle lens bij.

Wanneer de Honor 9X Pro in Nederland gelanceerd wordt en hoeveel hij gaat kosten, dat is nog niet bekend. De Honor 9X is nu voor iets meer dan tweehonderd euro te koop, dus een Pro versie voor rond de 300 euro klinkt niet heel gek.

Reageer op artikel:
De Honor 9X Pro wordt wereldwijd gelanceerd met HMS
Sluiten