Jelle van Es
Jelle van Es Tech 27 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Honor Play onthuld: budgetsmartphone voor gamers

Tegenwoordig kun je altijd en overal gamen. Voor de beste ervaring kun je nog altijd thuis aan de slag met een dikke pc of je favoriete console. Voor onderweg is de Nintendo Switch zonder twijfel onze favoriet. Maar die heb je niet altijd bij je. En dan is het handig om een smartphone te hebben om op te gamen. En daarbij is zoiets als een iPhone X heerlijk om te hebben, maar ook prijzig. Huawei wil met de Honor Play een alternatief bieden: een smartphone waar je redelijk op kunt gamen zonder een fortuin uit te geven.

De Honor Play is voor gamers

De Honnor Play maakt daarvoor gebruik van een 6,3 inch scherm met een 19,5: 9 ratio en een 1080p display. Er is 64 GB aan ruimte om je games op te slaan, waardoor je redelijk wat games er op kunt opslaan. Verder maakt hij gebruik van een Kirin 970 chip met 4 GB aan RAM. Wat dat betreft is het niet echt een telefoon om van onder de indruk te zijn. Het is echter de GPU Turbo graphics functie die volgens Huawei de Honor Play tot een gaming telefoon bombardeert.

Honor Play

Met deze functie wordt de GPU met 60 procent opgekrikt, terwijl hij tegelijkertijd 30 procent minder stroom verbruikt. Op die manier gaat hij dus en langer mee en zien de games er beter uit. Op papier dan. Daarnaast maakt de telefoon gebruik van verschillende AI functionaliteiten die de telefoon laat trillen wanneer dat nodig is en simuleert de telefoon 3D geluid. Dit zou allemaal moeten werken met de belangrijkste games die nu op de smartphone beschikbaar zijn. Als specifiek voorbeeld noemt men PUBG.

Honor Play

Verder zit er een rear camera met een 16 megapixel lens en een 2 megapixel diepte sensor op en is de front facing camera ook voorzien van 16 megapixels. Via een microSD kaart kun je nog 256 GB aan storage aan de telefoon toevoegen en tot slot maakt hij gebruik van een 3.750mAh batterij die via UBS-C is op te laden. Een prijs is er nog niet, maar volgens Huawei zou hij binnen het middensegment moeten vallen.

Meer lezen over smartphones? Kijk dan zeker eens hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Honor Play onthuld: budgetsmartphone voor gamers
Sluiten