HTC onthult HTC Vive Pro: de beste VR-ervaring ooit?

Een paar jaar geleden begon de V gaming-revolutie. Vanuit het niets waren er drie partijen die VR gaming op de kaart wilde zetten. Het begon met de Ocolus Rift, waarna Sony snel kwam met zijn PlayStation VR en HTC de handen ineen sloeg met Valve en zo de HTC Vive introduceerde. Op de CES 2018, waar je hier een handig overzicht van kunt lezen, heeft HTV een nieuwe bril aangekondigd, de HTC Vive Pro.

HTC Vive Pro

Kortgezegd is de HTC Vive Pro de beste VR-ervaring die je straks gaat krijgen. Het is een verbeterde versie van de HTC Vive, die op dit moment al wordt gezien als de beste VR-ervaring. Het begint met het beeldscherm dat in de HTC Vive Pro is gepropt. Je krijgt twee keer een OLED display, dat samen goed is voor een resolutie van 2880 bij 1600 pixels. Vergelijk je dat met de normale Vive, dan is de resolutie met 78 procent omhoog gegaan. Dat is dus bijna een verdubbeling aan de resolutie en zou er voor moeten zorgen dat games op een fijnere manier tot leven komen.

HTC Vive Pro virtual reality

Een andere fijne verbetering is dat de HTC Vive Pro geleverd wordt met een vaste headset. Je hoeft dus niet te gaan klooien met losse headsets die je nog op moet zetten wanneer je je bril al op je hoofd hebt staan. HTC belooft dat de nieuwe headset fijn zet en bovendien qua kwaliteit niet onder moet doen aan de rest van de VR-bril.

Tot slot wordt de bril voorzien van twee front facing camera’s, in plaats van de enkele die op de standaard HTC Vive zit. Dat zou er weer voor moeten zorgen dat de tracking beter wordt gemeten en bewegingen die je in het echt maakt beter worden vertaald naar de game.

Naast de HTC Vive Pro ook een Wireless Adapter

HTC heeft naast de HTC Vive Pro ook aangekondigd te komen met een zogenaamde Wireless Adapter. Deze kun je zowel met de gewone HTC Vive als met de Pro-variant gebruiken. Het idee achter deze Wireless Adapter is heel simpel: je bevestigt de adapter aan je bril en vervolgens stuur je het signaal naar de pc.

HTC Vive Pro virtual reality Op deze manier hoef je niet langer met een enorme kabelbrij te werken. Deze adapter moet in het derde kwartaal van dit jaar uitkomen. Wanneer de HTC Vive Pro verschijnt en wat hij gaat kosten is nog niet bekend. Check hier ook alle andere onthullingen van CES 2018.

Reageer op artikel:
HTC onthult HTC Vive Pro: de beste VR-ervaring ooit?
Sluiten