Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 19 jul 2018

Huawei P Smart+ onthuld: strakke smartphone voor gamers?

Wat is de belangrijkste functie van een telefoon vandaag de dag? Het is lastig om daar een duidelijk antwoord op te geven, omdat iedereen hem weer anders gebruikt. Ikzelf gebruik mijn smartphone voor voornamelijk drie dingen. Ten eerste vind ik het heerlijk om in de trein er Netflix op te kijken, waardoor een groot scherm belangrijk is. Hij moet in staat zijn om goede foto’s te maken. En het is fijn als games er goed op draaien. Huawei denkt met zijn nieuwe Huawei P Smart+ daar een marktaandeel mee te veroveren.

De Huawei P Smart+ is voor selfieliefhebbers en mobiele gamers

De Huawei P Smart+ krijgt een adviesprijs van 349 euro, waarmee hij duidelijk in het overvolle middensegment wordt geplaatst. Het betreft een smartphone met een 6.3 inch scherm dat draait op Android 8.1 Oreo. De telefoon heeft een paar elementen waarmee hij zich wilt onderscheiden. Zo is de telefoon uitgerust met vier camera’s, twee aan de voorkant en twee aan de achterkant. Aan de voorkant vind je een 24MP lens en een 2MP lens om selfies mee te maken. En aan de achterzijde kun je aan de slag met een 16MP en 2MP lens voor foto’s met Bokeh effect. Ook maakt de telefoon gebruik van Light Fusion, waarmee je in donkere situaties alsnog degelijke foto’s kunt maken.

Huawei P Smart+

Voor de gamers is het belangrijk dat de telefoon lang mee gaat. Wat betreft de batterij gaat die met zijn 3340mAh inhoud wel een tijdje mee, hoewel dat niet belachelijk indrukwekkend is. Als je echt even full focus wilt hebben op je game, dan kun je via Game Suit gebruik maken van de niet storen functie, waardoor appjes en telefoontjes worden weggedrukt. En als je gebruik maakt van een koptelefoon, dan komen de games via de Histen 5.0-3D surround sound nog meer tot leven.

Huawei P Smart+

De Huawei P Smart+ moet op 8 augustus uitkomen in het zwart en iris purple. Meer over Huawei vind je hier. En voor alles over smartphones kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Huawei P Smart+ onthuld: strakke smartphone voor gamers?
Sluiten