Daniel Koster
Daniel Koster 6 apr 2016

De Huawei P9 gepresenteerd: dubbele camera tilt smartphonefotografie naar hoger niveau

Hauwei begon als een smartphonefabrikant van relatief goedkope toestellen. Echter heeft het bedrijf met diverse innovatieve toestellen de stap gezet naar een hoger segment. Zo was de Mate S van Huawei de eerste smartphone met een force touch-scherm en biedt de fabrikant met de Huawei Watch een rits aan toffe andere producten aan. Dit productenaanbod is zojuist uitgebreid. De Huawei P9 (Plus) is namelijk gepresenteerd in Londen. Hoofdredacteur Rutger vloog naar Londen toe om verslag te doen van het nieuwe vlaggenschip van Hauwei.

Eerst even een overnachting in een luxe suite

Oké, dit heeft even niks met de P9 te maken, maar we moesten het toch even delen. WANT is namelijk ook hét platform voor dingen die je wilt. En dit wil je. Hoofdredacteur Rutger overnachtte namelijk in een luxe suite in hartje Londen. Hoe dat eruit ziet? Dat zie je in de onderstaande video. Na een goede nachtrust spoedde Rutger zich naar het evenement. En daar trof ‘ie de Huawei P9 aan!

Huawei P9 met dubbele camera maakt prachtige foto’s

Eén van de speerpunten van de P9 is de dubbele camera. Huawei belooft dat de foto-enthousiast zich positief zal redden met de Huawei P9. Een samenwerking met het bekende cameramerk Leica heeft tot een indrukwekkende dubbele lens geleid. Het technische vernuft van Leica en Huawei gebundeld zou leiden tot een harmonie van hardware en software. Lenzen, sensoren en en speciale bewerkingssoftware moeten ervoor zorgen dat je foto’s van hoge kwaliteit maakt. Huawei en Leica hebben ervoor gekozen om de P9 van een RGB-camera en een Monochrome-camera te voorzien. De Monochrome-camera maakt alleen een zwart-wit foto, die met de foto van de RGB-camera wordt gecombineerd. Dit moet voor een beter contrast zorgen. Over dit technische vraagstuk zul je in een vervolgartikel meer lezen. Het ontwerp met de dubbele camera zorgt er daarnaast ook voor dat het schieten bij weinig licht mogelijk is. De samenwerking met Leica lijkt zodoende goed uit te pakken. Slim!

Sterk staaltje ontwerp én indrukwekkende prestaties

De Huawei P9 is voorzien van een prachtig ontwerp. 2.5D-glas zorgt er in combinatie met aluminium en gebalanceerde rondingen voor dat-ie een lust voor het oog is en fijn in de hand ligt. Dat is niet alles. De P9 komt namelijk in twee uitvoeringen: de P9 en de P9 Plus. De P9 kent een 5.2-inch 1080 display. Een 2.5GHz 64-bit ARM-processor drijft het apparaat aan. Met een drieduizend mAh batterij zal-ie daarnaast ook geruime tijd meegaan.

De P9 Plus is uiteraard van een groter formaat en is 5.5-inch groot. Ook kent-ie een grotere 3400 mAh batterij. De P9 Plus biedt ook de mogelijkheid tot dual-IC snelladen. Dit laat je binnen tien minuten genoeg batterij genereren voor zes uur beltijd! Door de vingerafdrukherkenningstechnologie, die zich aan de achterkant van de telefoon bevindt, te verbeteren kun je de toestellen personaliseren en (beter) beschermen. Tof!

Prima telefoon

Al met al vinden we de P9 een prima telefoon. De nadruk op de kwaliteit van de camera is slim, want velen gebruiken de smartphone hedendaags flink om te fotograferen. Met een lange batterij en het 6.0 Android EMUI 4.1-skin-besturingssysteem krijg je verder de kwaliteit die je gewend bent. Een smartphone van prima kwaliteit die je in het dagelijkse leven ondersteunt. Top! De Huawei P9 is vanaf 599 euro te koop en de P9 Plus vanaf 749 euro. Vanaf 16 april zijn ze in Nederland beschikbaar.

Reageer op artikel:
De Huawei P9 gepresenteerd: dubbele camera tilt smartphonefotografie naar hoger niveau
Sluiten