Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 31/01/2020

De Hummer keert terug als elektrische auto met 1000 pk

De Hummer keert terug in de automarkt als elektrische auto, zo meldt General Motors op zijn website. De truck krijgt een vermogen van 1000 pk en trekt op van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts drie seconden.

De informatie is afkomstig van een aantal teaserbeelden, zowel video’s als afbeeldingen, die op de website van General Motors gedeeld zijn. Aanstaande zondag, tijdens de Super Bowl, zal de auto voor het eerst in zijn geheel te zien zijn als reclame. Vervolgens staat er een volledige onthulling op de planning voor mei 2020.

Hummer keert terug als elektrische truck

De nieuwe elektrische Hummer zal door General Motors Company, beter bekend als GMC, in elkaar gezet en verkocht worden in de fabriek in Detroit-Hamtramck. Eerder deed de automaker een investering van 2,2 miljard dollar in deze specifieke fabriek om de massaproductie van elektrische voertuigen op te schroeven.

Je zou kunnen stellen dat General Motors een Frankensteintje doet, gezien de auto tien jaar geleden het toneel verliet en nu dus weer tot leven gewekt wordt. De auto was een ramp op het gebied van uitstoot en was ook eigenlijk vooral bedoeld voor het leger. Al waren er genoeg mensen die de auto op de openbare weg smeet en hem gewoon voor de boodschappen gebruikte (die overigens steeds vaker online besteld worden).

Zoals gezegd is de verwachting dus dat de elektrische Hummer een vermogen van 1000 pk krijgt en meer dan 15.000 Nm koppel. Op de website van General Motors is te lezen dat de elektromotoren van de Hummer 11.500 lb.-ft of torque leveren, wat ervoor zorgt dat de auto van o naar 100 kilometer per uur optrekt in 3 seconden.

Markt voor elektrische trucks ligt open

Ondanks het feit dat er inmiddels als een aantal elektrische SUVs op de weg te vinden zijn, ligt de markt voor elektrische trucks helemaal open. Dat is overigens op dit moment het geval, maar dat zal niet heel lang meer duren. Ford werkt bijvoorbeeld aan een elektrische variant van de populaire F-150 pickup truck en Tesla is druk in de weer met de Cybertruck.

Daarbij zijn er ook een aantal startups die zich in de strijd mengen. Denk hierbij aan merken als Bollinger, Karma en Lordstown Motors.

Meer informatie over de Hummer volgt na zondag en in mei dit jaar.

Reageer op artikel:
De Hummer keert terug als elektrische auto met 1000 pk
Sluiten