Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 30 augustus 2018

De Hydrocar laat je met een auto over het water vliegen

Het hebben van een dikke sportauto, dat is voor veel mannen een ultieme droom. Maar je kunt de lat ook iets hoger leggen. De hydrocar is er voor hen waarvoor niks te gek is. En voor hen die een flink budget hebben. Het is een boot dat eigenlijk een supercar is. Of een supercar waarmee je over het water kan scheuren. Hoe dan ook, het is iets wat we nog niet eerder hebben gezien en dat maakt het alleen maar toffer.

De hydrocar is een uniek product

De hydrocar is een uit de hand gelopen hobby van de Amerikaan Rick Dobbertin. De beste man heeft maar liefst tien jaar lang aan dit prachtig stukje techniek gewerkt en is er nu klaar mee. In plaats van er van te gaan genieten en elk weekend helemaal los te gaan op het water, heeft de beste man besloten om de boot/supercar in de verkoop te doen. Binnenkort komt het model te koop op een veiling.

Hydrocar

De kosten van het maken van de hydrocar lopen volgens de verkoper op tot een miljoen dollar. En dat is dan ook waarschijnlijk het minimale bedrag wat de beste man er voor terug wilt zien. Mocht je dat geld over hebben, dan krijg je er als bonus wel nog een speciale trailer bij, waar je het monster in kunt vervoeren.

Want een monster, dat is het zeker. Het ding is voorzien van een motor die maar liefst goed is voor 762 pk. Dat is vervolgens gekoppeld aan een zogenaamde Arneson Surface Drive van 750 pk waarmee je dan dus los kunt gaan. Het is niet duidelijk hoe hard je daarmee kunt gaan, maar wij denken behoorlijk hard.

Het enige probleem, naast het prijskaartje natuurlijk, is dat de boot niet op de hoek ligt. Hij wordt verkocht in New York, dus je moet hem dan daar nog even vandaan halen. Meer toffe boten? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
De Hydrocar laat je met een auto over het water vliegen
Sluiten