Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Fotografie 12 apr 2016

De I-1 Instant Camera is een baanbrekende update van de Polaroid camera

Dankzij de opkomst van de smartphone maken we vaker foto’s dan ooit. Digitale foto’s kunnen we gemakkelijk bewaren, bewerken en delen. Dit is allemaal leuk en aardig, maar een polaroid blijft tof om te hebben. Klassieke polaroids zijn awesome, maar om de nieuwste generatie instant camera’s kunnen we zeker niet heen. Want The Impossible Project komt nu met een vet apparaat ‘The I-1 Instant Camera’ genaamd. En ja, het apparaat is een parel!

The Impossible Project I-1 Instant Camera

Eerder lanceerde de helden van The Impossible Project een polaroid-printer voor de iPhone. Ze blijven hun werk voorzetten en hebben nu de nieuwste I-1 Instant Camera ontwikkeld. Dit is een camera waarmee je zowel van de nostalgie van analoge camera’s, als van de vlotte technologieën van vandaag kunt genieten. Hieronder zie je een paar foto’s die met de I-1 Instant Camera zijn gemaakt. Ziet er goed uit!

Dit maakt de I-1 Instant Camera zo speciaal

De I-1 Instant Camera gebruikt een 600 film die we van de oude Polaroid 600 zijn gewend. Het ontwerp ziet er klassiek en simpel uit, maar dit apparaat kent een paar toffe nieuwe trucjes. De advanced ring flash past zich automatisch op het omgevingslicht en de focusafstand aan. Daarnaast maak je via Bluetooth verbinding met de app op je smartphone en kun je deze camera met een usb-kabel opladen. Dat is handig, want nu hoef je geen dure batterijen meer te kopen! De bijbehorende app laat je ook allerlei zaken op de Instant Camera instellen voordat je een kiekje maakt. Je kunt hierbij denken aan het diafragma, de sluitertijd en de flitser. Maar dat is niet alles, want je kunt met de creative tools dingen zoals dubbele opnames maken en de camera op afstand activeren. Wauw, dat is een hoop toffe functionaliteiten voor de ‘ouderwetse’ Instant Camera!

The Impossible Project heeft zich overduidelijk weer overtroffen. Wij zijn enthousiast over deze camera en gelukkig hoeven we niet al te lang wachten. Want de Instant Camera is hier vanaf 10 mei voor een prijs van 262,54 euro verkrijgbaar. Blok die datum in je agenda, want de fan van de instant camera wil deze vast en zeker in de wacht slepen!

Reageer op artikel:
De I-1 Instant Camera is een baanbrekende update van de Polaroid camera
Sluiten