Daniel Koster
Daniel Koster Tech 2 sep 2016

De IFA 2016 dag 2: TomTom’s fitnesstracker meet vetmassa, een gouden Walkman en meer

De tweede dag van de IFA 2016 is reeds afgelopen. Op dit innovatieve festijn wordt alles omtrent de nieuwste innovaties uit de doeken gedaan. Uiteraard is hoofdredacteur Rutger daar aanwezig en zijn bevindingen kun je onder andere via Instagram Stories checken en ook gaven we ja al de tofste innovaties die daar op dag één de revue passeerden. De gaafste innovaties van dag twee vind je hier:

TomTom komt met fitnesstracker waar je écht wat aan hebt

Kijk, hier heb je wat aan. TomTom heeft namelijk een fitnesstracker ontwikkeld die vet- en spiermassa meet. De Touch kan uiteraard ook je stappen, slaap en hartritme monitoren. Doordat-ie ook slechts 130 euro kost is dit een fitnesstracker die zich onderscheid van de rest. Lekker bezig TomTom. Daarnaast kwam het bedrijf met nog twee fitnesstrackers, voor de serieuze sporter en de avonturier.

DJI komt met een stabilizer voor je telefoon

DJI staat altijd garant voor goede producten en dat geldt ook voor de DJI Osmo Mobile. Door software en hardware perfect op elkaar aan te laten sluiten kun je met deze stabilizer voor je telefoon video van hoge kwaliteit schieten die uiteraard niet bewogen is. Actieshots schieten, maar ook het maken van vlogs met je smartphone, wordt zo een stuk gemakkelijker!

De slimme(re) tandenborstel van Philips staat voor de deur

Een tandenborstel die je vertelt hoe goed je je tanden poetst en waar je nog beter kunt poetsen. Dat is volgens Philips way het zijn van een slimme tandenborstel inhoudt en daarom presenteerden zij De Sonicare FlexCare Platinum Connected. Die laat je via een app weten hoe je aan het poetsen bent en wat nog beter kan.

Ook komt Philips met de eerste 4K televisie met Ambilight. De Ambilight televisie laat je kamer mee kleuren met het beeld van je televisie. Dat zou de kijkervaring ten goede komen. Door deze technologie nu in een 4K televisie te verwerken is die kijkervaring compleet!

Sony revolutioneert de audiowereld

The Sony Xperia Ear wil je je telefoon minder uit je broek laten halen. De oordoppen worden via Bluetooth met je telefoon verbonden en geven je allerlei updates. Het weer, je agenda, hoe je van A naar B komt en zoeken via Google. Door via stemherkenning te werken kan dit allemaal slechts met je stem! Lees er hier meer over.

Maar Sony komt met meer audiogeweld. De MDR-1000X is een koptelefoon die afrekent met omgevingsgeluid, maar dan op de goede manier. Je kunt namelijk ervoor kiezen om zaken als stemmen juist niet te filteren. Hierdoor hoor je dus wel deels wat zich om je heen afspeelt. Dat kan bijvoorbeeld in het verkeer een échte uitkomst zijn!

Tot slot werd er nog een telefoon gepresenteerd. De Xperia XZ kent prima specificaties. Waar het toestel zich écht mee onderscheidt is de camera. Die zou van sublieme kwaliteit zijn!

Trouwens, dat is toch niet écht het slot. Want Sony is nog met één apparaat gekomen, en dat is een te gekke. Oké, de volledig gouden Walkman van rond de 3500 euro slaat natuurlijk alles. Wij vinden ‘m stiekem toch een tof eerbetoon aan de Walkman. Dat-ie daarnaast beter geluid belooft dan de gemiddelde MP3 speler is dan mooi meegenomen. Maar laten we eerlijk zijn, de enige reden dat je deze koopt is om ermee te pronken. Waarom niet?

Hauwei

Ook Huawei houdt zich bezig met tablets, logisch. De manier waarop de MediaPad M3 zich onderscheidt? Door zich te richten op audio. De tablet is namelijk met behulp van Harman Kardon van flinke speakers voorzien waardoor je beter van audio kunt genieten. Dat is wel zo nice als je op je tablet zit te Netflixen.

Ook is een nieuwe smartphone van de partij. De Nova is een midrange toestel met een scherm van vijf inch. Door het uiterlijk en de functionaliteiten lijkt Huawei zich met deze telefoon op vrouwen te richten!

Dat waren de producten dan weer. Niet vergeten Rutger zijn escapades via Instagram Stories te checken hè!

Reageer op artikel:
De IFA 2016 dag 2: TomTom’s fitnesstracker meet vetmassa, een gouden Walkman en meer
Sluiten