Daniel Koster
Daniel Koster Home 12 apr 2016
Leestijd: 3 minuten

Dé IKEA hacks die (saaie) IKEA producten in een tof nieuw jasje steken

Wij verdwaalden als kleine kinderen (en nu nog steeds) vaak expres in de IKEA zodat we alle waren rustig konden bekijken. Dan liepen we bijvoorbeeld een splinternieuwe IKEA-fiets tegen het lijf of kwamen we geniale nep reviews van één of andere grapjas tegen. Echter kwamen we ook allerlei producten tegen die redelijk saai waren. Ja, ze zijn prima voor in je huis, maar écht spannend zijn ze niet. Niets blijkt minder waar met deze IKEA hacks. Met een dosis creativiteit maak je zelfs van de meest bekende (en saaie) IKEA producten prachtige meubels en andere zaken. Wij geven je tien toffe IKEA hacks die precies dit doen!

Een laptoptafel? Neen, een gouden drankkar!

Hier willen we eigenlijk geen woorden aan vuil maken. Want laten we eerlijk wezen, dit is iets uit onze (IKEA)dromen. Wauw!

Een saai bakje omtoveren tot hippe speaker

Dit bakje prijkt vaak in de keuken en verder dan het bewaren van wat fruit of andere zaken komt-ie niet. Met deze hack zet je de wereld van het bakje echter op zijn kop en tover je ‘m om tot speaker!

Ietwat saaie spiegel wordt prachtig herinneringenbord

Dit is naar onze mening één van de tofste IKEA hacks van deze lijst. Door de spiegel zelf in te wisselen met wijnkurken komt een vintage herinneringenbord tot stand. Eentje die geen enkel interieur zou misstaan!

De tafeltennistafel(s)

Een tafeltennistafel is redelijk aan de prijs. Daarbij komt dat de Melltorp tafel niet bijzonder spannend is. Als je er echter vier van neemt kun je een prachtige tafeltennistafel tot stand laten komen die relatief betaalbaar is. Zo heb je het beste van twee werelden!

Een simpele zeephouder van een schuimspaan maken

De schuimspaan is natuurlijk handig voor in de keuken. Je kunt ‘m ook binnen een minuut in een handige zeephouder veranderen. Daar heb je dan ook flink wat plezier aan!

Van standaard IKEA-opbergkast tot prachtig woonverblijf voor je dierlijke metgezel

De standaard IKEA-opbergkast is reuze handig, laat daar geen discussie over zijn. Maar je kunt meer uit de kast halen dan je denkt. Dat laat deze hack zien, waarbij de kast tot een verblijfplaats voor een cavia is omgetoverd. Vrienden van ons hebben een slang thuis, daar zou dit ook een prachtige optie voor zijn!

Handige opbergvakjes maken uit recycle containers

Deze hack laat zien dat niet alles prachtig hoeft te zijn, maar dat functioneel ook hoog op het lijstje staat. Dit is namelijk een ideale manier om al je prullen veilig en gemakkelijk op te bergen. WANT!

Een saaie kandelaar veranderen in een prachtige lamp

Een lampenkap gebruiken als lampenkap. Oké, het is niet super origineel. Maar in combinatie met een kandelaar is het effect wel prachtig.

Een tafel met inhoud

Deze salontafel is al prima voor in je kamer. Door de bovenste plank eraf te halen krijgt-ie een stuk meer inhoud. In deze hack is-ie van een modeltrein en stad voorzien, maar je kunt er natuurlijk ook allerlei andere zaken in kwijt.

Kleine bloemenvazen vormen samen een prachtige muur

In een loft op de Brouwersgracht in Amsterdam is deze bijzondere muur gecreëerd. Het enige dat hiervoor benodigd was, zijn een flinke dosis kleine bloemenvazen en een flinke dosis creativiteit. Prachtig, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dé IKEA hacks die (saaie) IKEA producten in een tof nieuw jasje steken
Sluiten