Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 8 jan 2019

De Insta360 Titan camera kan 11K virtual reality filmen

Virtual Reality werd een paar jaar geleden gezien als de absolute toekomst van technologie. Zover is het nog niet. De techniek lijkt nog altijd een beetje in zijn kinderschoenen te staan en qua films is het namelijk Virtual Reality-porno dat zich ontwikkeld. Toch laten bedrijven zich hierdoor niet afschrikken en zijn ze bezig met het doorontwikkelen van materialen waarmee je Virtual Reality-content kunt opnemen. Zo komt het bedrijf Insta360 met hun Titan-camera. Een camera die in staat is om VR op een resolutie van 11K te filmen.

Insta360 komt met de Titan VR camera

Insta360 is overigens geen onbekende partij in de wereld van Virtual Reality-content. Eerder kwamen ze al met een reeks aan 8K-camera’s. De Titan is een camera die bestaat uit acht lenzen. Daarmee kan de complete omgeving worden opgenomen. Ook ondersteunt hij de zogenaamde Micro Four Thirds-sensoren met 10-bit color support. Daar staat dan wel weer een prijskaartje tegenover. Wanneer de Titan camera op de markt wordt gebracht, moet je er namelijk 14.999 dollar voor neerleggen.

De Titan kan uiteindelijk videos’ op een 11K of een 10K 3D-resolutie met een framerate van 30fps filmen. 8K doet hij op 60fps en 5,3K kan hij op 120fps doen. Ook is het mogelijk om 11K 360 foto’s te nemen in 3D of monoscopic. Daarvoor moet je er wel voor zorgen dat elke lens apart voorzien is van een super snelle SD-kaart. Je hebt er dus acht van nodig. Ook nog een negende is nodig voor de gyroscopic metadata voor FlowState. Kortom, met de eerste investering ben je er nog lang niet.

De Titan VR camera moet in april van dit jaar uitkomen. De grote vraag is alleen nog wel op welk device je precies de resultaten kunt gaan zien van de hoge resolutie waarin alles is opgenomen. Wat dat betreft lijkt dit vooral een geval te zijn van wat er mogelijk is, niet wat logisch is.

Wil je meer lezen over de CES 2019? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De Insta360 Titan camera kan 11K virtual reality filmen
Sluiten