Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 10 jun 2020

De iPhone 12 productie lijkt volgende maand van start te gaan

Apple maakt zich achter de schermen niet alleen klaar voor WWDC20, maar ook voor de komst van de iPhone 12-serie. De nieuwe smartphones moeten eind dit jaar verschijnen en gaan, volgens DigiTimes, begin volgende maand al in productie.

Volgens de bron is Apple bijna klaar met de EVT-fase in het proces. EVT staat in deze voor Engineering Validation and Testing. Deze fase moet eind juni klaar zijn, zodat de productie in juli kan beginnen.

‘iPhone 12 volgende maand in productie’

Het bericht van DigiTimes maakt duidelijk dat alle iPhone 12-modellen volgende maand in productie gaan. Dat wil overigens niet zeggen dat alle modellen ook tegelijkertijd het daglicht zien eind dit jaar. Sterker nog: de verwachting is tot nu toe dat Apple de iPhone 12 line-up in september aankondigt. Alleen zal het bedrijf uit Cupertino wel kunnen kiezen voor een opgedeelde lancering. Net zoals we in 2017 zagen bij de iPhone 8-serie en de iPhone X.

Analist Ming-Chi Kuo en vele anderen hebben al vermeld dat de high-end modellen van de iPhone 12 line-up langer op zich laten wachten. De toestellen die voorzien zijn van de ultra-snelle mmWave 5G ondersteuning zullen een vertraging oplopen, vanwege problemen in de productie van de smartphone.

Concept van de nieuwe smartphone (Afbeelding: MobileNewser)

Vier verschillende modellen

De verwachting is dat Apple vier nieuwe iPhone-modellen introduceert dit jaar. Het gaat om twee reguliere iPhone 12 toestellen. Deze zijn voorzien van een 5.4-inch display en een 6.1-inch display. Daarnaast kunnen we ook twee iPhone 12 Pro-modellen verwachten. Deze varianten beschikken over een 6.1-inch display en een 6.7-inch display.

Ondanks dat er uiteraard verschil zit tussen de verschillende modellen, zijn er ook veel overeenkomsten. Zo beschikken alle vier de iPhone 12-toestellen over OLED-schermen, 5G ondersteuning en een kleinere notch. De verwachting is dat de twee Pro-modellen van de line-up voorzien zijn van LiDAR scanners. Deze kennen we van de iPad Pro (2020) en zijn bedoeld voor Augmented Reality doeleinden.

In iOS 14 zal er wat dat betreft meer mogelijk zijn. Weten wat we verwachten van het besturingssysteem, lees dan zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:
De iPhone 12 productie lijkt volgende maand van start te gaan
Sluiten