Daniel Koster
Daniel Koster Apple 29 sep 2015

De iPhone 6s komt naar Nederland; moet jij ‘m hebben of kun je ‘m beter links laten liggen?

De iPhone 6s (Plus) is daar en is vanaf 9 oktober in Nederland verkrijgbaar. Met de komst van de iPhone 6s is meteen een essentiële vraag geboren. Moet jij het nieuwe vlaggenschip van Apple in de wacht slepen, of kun je beter nog even wachten op bijvoorbeeld de iPhone 7? Wij beantwoorden de vraag voor je!

De nieuwe functionaliteiten van de iPhone 6S

De iPhone 6s (Plus) is op bepaalde punten revolutionair. Het is één van de eerste smartphones die de 3D force touch-technologie kent. Hierdoor is het mogelijk om je mobiele telefoon productiever te gebruiken. Daarnaast hebben we al verschillende foto’s voorbij zien komen die met de 6s zijn geschoten. Deze zien er prachtig uit en doen ons dan ook geloven dat deze camera één van de beste is die ooit in een smartphone is gezet. Met Live Photos wordt de camera op een nieuwe manier toegepast en geef je het maken van foto’s een nieuwe dimensie mee. Daarnaast kent de 6s een twee gigabyte-RAM. Dit is een verdubbeling ten opzichte van de iPhone 6. En natuurlijk heb je dan nog die roségouden iPhone 6s. De kleur die zeer in trek is en net die extra reden kan zijn om het nieuwe vlaggenschip aan te schaffen. Maar wanneer moet je ‘m nou aanschaffen?

3D Touch

Performance van de iPhone 6s

Beschik je al over een iPhone?

Als je al over een iPhone beschikt dan ligt het er vooral aan welke iPhone je hebt. We kunnen je één ding beloven, de iPhone 4(s) is achterhaald. Van iOS 9 zal-ie alleen maar slomer worden en steeds meer apps worden niet eens meer uitgegeven voor dit model. En je zult dit pas echt merken als je de 6s in je handen hebt. Een wezenloos verschil! Dus, heb jij een iPhone 4(s), dan heb je bijna geen keus, je moet wel aan de 6s! Ook de iPhone 5 heeft zijn beste jaren achter zich liggen. Ook in dat geval zouden wij de 6s aanschaffen. De 5s is voor ons echter een ander verhaal. Apple heeft namelijk flink wat kinken uit de kabel weten te werken met de 5s, welke qua prestaties nog wel een tijdje mee zal gaan en net even een niveau hoger ligt dan de iPhone 5. Heb jij de 5s in je bezit, dan kun je nog even een tijdje volhouden en wachten tot de 7.

Als de critici het verder over één ding eens zijn, is dat de iPhone 6s een top smartphone is. Echter stellen zij dat je met een iPhone 6 (Plus) meer dan tevreden kunt zijn. De prestaties van de 6s zijn indrukwekkend, maar niet zo briljant dat je móét overstappen. Wij zouden het in dat geval nog een jaartje uithouden en dan de iPhone 7 in de wacht slepen. Als dat uiteraard een topper is. Toch blijft er een argument over om alle eerder genoemde iPhones in te wisselen. Namelijk: als jij 3D Touch zo vet vindt dat je het nu moet hebben. En als je je fotografieskills naar een hoger niveau wilt tillen. De nieuwe camera blijkt briljant voor een smartphone en het roségouden design van de 6s is uniek. Dan moet je er voor gaan.

Heb je een Android-toestel?

Apple-fans zullen stellen dat er niets beter en fijner werkt dan de iPhone 6s (Plus). Al zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je voor een Android-toestel moet kiezen, is de iPhone toch voor velen de favoriet. Een weergaloze camera, 3D Touch, het iOS 9 besturingssysteem en een prachtig design. Apple heeft zelf een applicatie voor je in petto die je helpt over te stappen. Mocht je twijfelen. Of check welke nieuwe Nexus phones Google in petto heeft. Op 29 september weten we hier meer over. En of deze toestellen met Android 6.0 Marshmallow naar Nederland komen.

Heb je een Windows-phone?

Op 6 oktober staat een Microsoft-event gepland. De verwachting wordt hierbij uitgesproken dat Microsoft nieuwe smartphones gaat lanceren. Wij zijn benieuwd naar wat zij gaan presenteren. Microsoft is de afgelopen tijd met bijvoorbeeld de HoloLens revolutionaire stappen aan het zetten, en zou dit met de nieuwe phones ook kunnen doen. Toch zijn er essentiële problemen, zoals het app-aanbod voor de Windows-smartphones. Wij zijn bang dat die problemen tegen die tijd nog niet zijn opgelost. Of gaat Windows 10 voor mobile toch de harten van menig mens veroveren?

De conclusie

Het is simpel. Heb jij een iPhone 5s of iPhone 6 (Plus), dan zouden wij de iPhone 6s nog even laten liggen. Het is een top-apparaat, dat zeker, maar je kunt met deze iPhones nog prima overweg. Heb jij een nieuwe Android-smartphone, zoals de LG G4, Galaxy S5, of Galaxy S6 (Edge), ook dan zou je de iPhone 6s laten liggen. Maar voor beide situaties geldt wel dat de 6s wederom een killer is en een nieuwe standaard zet. Heb jij een Windows-phone? Of misschien zelfs een Blackberry? Sorry Microsoft en Blackberry, maar dan is de keuze eenvoudig.

Ben jij om?

Lees dan snel hoe en wanneer jij de iPhone 6s in je bezit kunt krijgen.

Reageer op artikel:
De iPhone 6s komt naar Nederland; moet jij ‘m hebben of kun je ‘m beter links laten liggen?
Sluiten