Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 7 sep 2016

De nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus: waterdicht, dual camera en AirPods

In september is het ieder jaar weer feest. Dit jaar geen iPhone 7 Pro, geen iPhone 6SE, maar maak kennis met de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Maar voordat Apple de iPhone 7 (Plus) aan het publiek kenbaar maakte was het tijd voor de Apple Watch Series 2 en komt Super Mario naar de iPhone.

Design weinig verrassend, maar wel vernieuwend (en glimmend)

Zoals we al vertelden, het is helemaal prima dat de nieuwe iPhone 7 er ongeveer hetzelfde uit ziet. Toch heeft Apple het voor elkaar gekregen om het design te verfijnen. Vooral de Jet Black-uitvoering is lekker glimmend. De antennes, die een andere plek hebben gekregen, vallen niet eens op. Verder is de iPhone 7 ook in matzwart beschikbaar.

De home button is net weer wat mooier geïntegreerd en geoptimaliseerd met de Taptic engine. De nieuwe home button reageert weer beter en ondersteunt uiteraard Force Touch. Daarna kwam het grote nieuws dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus waterdicht is (IP67).

De iPhone 7 Plus met een Dual camera

De camera in de iPhone 7 is uiteraard volledig nieuw. In de iPhone 7 is ook optische beeldstabilisatie toegepast. De camera is van een nieuwe 12MP-sensor voorzien die sneller en efficiënter werkt. En uiteraard meer licht doorlaat.

De grotere lens met een diafragma van ƒ/1.8 en de zes elementen zorgt voor helderdere, scherpere foto’s en video’s. De flitser produceert vijftig procent meer licht en kent een Flicker Sensor. Aan de voorkant zit een nieuwe 7MP FaceTime HD Camera.

De camera in de iPhone 7 maakt waarschijnlijk prachtige foto’s, maar de iPhone 7 Plus is wat ons betreft de main topper. In het grotere toestel zitten twee 12MP-camera’s verwerkt: een wide-angle en een telephoto lens. De Dual camera kennen wij al van de Huawei P9 en de LG G5.

Depth Effect

De twee camera’s en de software kunnen een diepteveld maken. Hierdoor kun je scherpte/diepte creëren. Iets wat er ook van de Huawei P9 kennen. Dit werkt echter niet hetzelfde als met een spiegelreflex dus kun je ervan uitgaan dat het resultaat écht niet te vergelijken is. Het effect is dan ook een leuke bijkomstigheid. In de camera-app is de Portret modus toegevoegd waarmee je automatisch het Depth Effect ziet. Het gebeurt in Real Time. Het Depth Effect wordt via een update later dit jaar aan iOS 10 toegevoegd. Let op, dit effect werkt alleen met de iPhone 7 Plus.

Apple heeft een duidelijke visie over mobiele audio

Apple heeft ervoor gezorgd dat er in de iPhone 7 (Plus) stereospeakers zijn geïntegreerd. Dit betekent dat de boven- als de onderkant over speakers beschikt. Dit komt perfect in landscape mode tot z’n recht. Hierdoor komt een video op de iPhone eindelijk beter tot z’n recht.

Het werd al verwacht: Apple heeft afstand van de 3,5mm mini-jack gedaan en kun je voortaan via de lightning poort muziek luisteren. Waarom? Daarom! Apple heeft een duidelijke visie rondom audio en mobiele apparaten. Smartphones worden steeds krachtiger en alle ruimte in het toestel moet worden benut. Daarnaast zorgt lightning voor goede digitale audio. Wil je toch je oude headphones blijven gebruiken? Apple biedt uiteraard een 3,5-mm koptelefoonadapter.

AirPods: Apple’s draadloze earphone

Maar… Apple is al langere tijd op weg naar een draadloze toekomst en presenteren daarom hun nieuwste aanwinst: de AirPods. Draadloze earpods waarmee je voor vijf uur draadloos van muziek kunt genieten. Aan de onderkant zit een microfoon verwerkt om telefoongesprekken mee te voeren en met Siri te kletsen. Siri raadpleeg je door middel van een dubbele tap. Just saying.

Die draadloze toekomst is natuurlijk leuk, maar wat doet een draadloze toekomst met straling? Een onderwerp dat we gaan onderzoeken. Of weet jij het antwoord al? Let us know!

Uitvoeringen

De nieuwe iPhone 7 (Plus) is in Jet Black (glimmend zwart), matzwart, roségoud, goud en zilver verkrijgbaar. De nieuwe iPhone is vanaf 16 september (waarschijnlijk ook in Nederland en België) beschikbaar en heeft Apple de 16GB geschrapt. De nieuwe iPhone 7 zal vanaf 32GB beschikbaar zijn. De glimmende Jet Black is alleen in een 128GB- en 256GB-uitvoering beschikbaar. Wat vinden jullie van de nieuwe toestellen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus: waterdicht, dual camera en AirPods
Sluiten