Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 14 feb 2017

De iPhone 8 en draadloos opladen, we gaan er echt aan geloven

Terwijl een smartphonefabrikant als Samsung al jaren draadloos opladen ondersteunt, vindt Apple het voor de iPhone 8 ook eindelijk tijd worden (en zal dit waarschijnlijk groots aankondigen). Apple heeft zich namelijk bij het Wireless Power Consortium aangesloten.

Het Wireless Power Consortium (WPC) bestaat uit een groep bedrijven die een standaard voor draadloos opladen beheert (heb je ook weer wat geleerd). Welbekende smartphonefabrikanten als Huawei, Samsung, Sony en HTC hebben zich al langere tijd bij de standaard aangesloten.

De Apple Watch laadt al draadloos op, de iPhone nog niet

De oplettende lezer weet natuurlijk dat je de Apple Watch al draadloos kunt opladen, dus de business is niet geheel nieuw voor Apple. Dat klopt! Alleen heeft Apple haar techniek, die wel de Qi-standaard van WPC gebruikt, zo ontwikkeld dat je de Apple Watch niet met laadstations van andere fabrikanten kunt opladen.

Met het toetreden tot de nieuwe standaard van het WPC lijkt de kans dan ook groot dat je de iPhone 8 draadloos kunt opladen. En wordt opengesteld voor derden. Nu is dat voor een thuissituatie niet écht interessant, maar bijvoorbeeld wel voor in de auto. Check bijvoorbeeld hoe relaxt draadloos opladen in de nieuwe SEAT Leon werkt.

Wil Apple écht indruk maken, dan moet de techgigant het voor elkaar krijgen om de iPhone 8 op afstand te laten opladen. Een speciale ondergrond wordt hiermee overbodig en maakt het bedrijf weer innovatieve stappen. Toch zien wij dit niet snel gebeuren… Apple heeft moeite om het vooruitstrevende imago te behouden. Daarnaast zorgt de iPhone 8 ervoor dat Samsung de winnaar van het jaar wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De iPhone 8 en draadloos opladen, we gaan er echt aan geloven
Sluiten