Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 17 jul 2018

Alles wat we nu al weten over de iPhone 9 op een rijtje

Elk jaar kun je de klok er op gelijk zetten: in september onthuld Apple zijn nieuwe line-up aan iPhones. Ook dit jaar ligt het in de lijn der verwachtingen dat Apple in deze maand het één en ander gaat aankondigen. Naast een opvolger van de iPhone X, die we voor het gemak de iPhone X2 noemen, komt er waarschijnlijk ook een nieuwe telefoon voor hen die iets minder veel budget hebben. En zo lijkt de iPhone 8 een opvolger te krijgen in de vorm van de iPhone 9. Officieel weten we er nog niks van, maar als we een beetje kijken naar de verschillende geruchten, dan kunnen we er toch een aardig beeld van krijgen.

iPhone 9 zou betaalbaar zijn

Eén van de belangrijkste geruchten is de prijs van de iPhone 9. Als we industrie-analist Ming-Chi Kuo mogen geloven, dan zou de iPhone 9 in de Verenigde Staten tussen de 600 en 700 dollar gaan kosten. Dat is dus minder dan de huidige iPhone 8 en iPhone 8 plus die respectievelijk 700 dollar en 800 dollar kosten voor het goedkoopste model. Daarnaast zou de iPhone 7 de vervanger gaan worden van de iPhone SE als het budget-model. Hiermee hoopt Apple een goed alternatief te bieden voor diverse Android-telefoons die over het algemeen een stuk goedkoper zijn.

iPhone 9 zou draadloos op te laden zijn

Een ander gerucht rondom de iPhone 9 is te vinden in het design. De iPhone 9 zou gemaakt zijn van een goedkoper soort aluminium om de kosten te drukken, maar heeft wel een glazen achterkant. Op die manier is de telefoon geschikt om draadloos op te laden. De onderstaande concept video zou je een idee moeten geven van hoe het er uit komt te zien.

iPhone 9 brengt een kleurenfestijn

Als je houdt van een kleurtje voor je telefoon, dan zou het goed kunnen dat de iPhone 9 echt iets voor jou is. Naar verluidt zou de telefoon gelanceerd worden met verschillende kleuren. Naar verluidt kun je een iPhone 9 scoren in het grijs, wit, blauw, rood en oranje.

iPhone 9 concept

Krijgt een LCD-scherm

Waar de iPhone X gebruik maakt van een hoogwaardig OLED-scherm, daar zou de iPhone 9 het moeten doen met een LCD-scherm. Ook dit is gewoon net even iets goedkoper. Dat is niet per se slecht, veel voorgaande iPhones maakte hier ook gebruik van, maar het is wel een stapje minder dan de iPhone X.

Enkele rear-camera

Net als de iPhone 8 lijkt de iPhone 9 te gebruik gaan maken van een enkele camera op de achterkant. Goed genoeg om foto’s mee te maken, maar net zulke mooie als bij de duurdere modellen van Apple. Je mist dan functies als Portrait-modus en 2x Zoom.

En dat zijn de belangrijkste veranderingen. In dit artikel vind je nog wat meer geruchten. Toch liever een iPhone X? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Alles wat we nu al weten over de iPhone 9 op een rijtje
Sluiten