Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 19 jun 2018

JackRabbit: verrassende mix tussen elektrische fiets en step

Op het gebied van elektrische fiets en de elektrische scooter of step hebben we al veel varianten gezien. Een mix tussen de twee is echter nieuw. En dat is precies wat de JackRabbit is.

Twee werelden komen samen in de JackRabbit

De JackRabbit moet je vooral zien als een elektrische step (laten we hem zo maar noemen), aangezien hij geen mogelijkheid kent om bij te trappen. Maar als je kijkt naar het uiterlijk, dan heeft het iets weg van een fiets. In eerste instantie oogt hij nogal vreemd. Het doet een beetje denken uit de allereerste fietsen met dat enorme grote wiel. Maar als je iets verder kijkt naar de mogelijkheden van de JackRabbit, dan is het eigenlijk wel een tof ding.

In tegenstelling tot een normale elektrische step kun je hier gewoon relaxt op zitten en heb je de controle van een fiets. Maar ten op zichte van een normale elektrische fiets is hij weer juist fijn klein en draagbaar, waardoor het ideaal is om mee te nemen in het openbaar vervoer. Van daaruit kun je dan makkelijk naar werk toe rijden.

JackRabbit

De JackRabbit haalt daarbij een snelheid van zo’n 28 kilometer per uur, waardoor je overal fijn langs zoeft. Het enige nadeel van de JackRabbit is zijn bereik. Verder dan 20 kilometer kom je er niet mee, waardoor hij enkel geschikt is voor kleine afstanden. Gelukkig gaat het opladen wel redelijk snel. Na twee uur is de batterij weer vol. Mocht je werk dus binnen dat bereik staan, dan kun je hem tijdens werk weer makkelijk opladen.

JackRabbit

Omdat de JackRabbit geen kettingen heeft, geeft hij buiten de blaadjes en het water waar je overheen rijdt niet veel rommel af, waardoor je hem in theorie makkelijk binnen kunt zetten. Ook is hij inklapbaar, waardoor je hem makkelijk in de auto propt.

De elektrische step heeft nu een Kickstarter-campagne lopen, waarbij hij voor zo’n 400 euro in de Verenigde Staten wordt verkocht. In december moet hij uitkomen. Meer over de elektrische scooter of step vind je hier.

Reageer op artikel:
JackRabbit: verrassende mix tussen elektrische fiets en step
Sluiten