Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 11 okt 2018

JBL Free komt eraan: draadloze in-ear hoofdtelefoon

Overal van je favoriete muziek genieten is iets wat je bijna zou zien als een basisrecht. Ikzelf kan eigenlijk niet meer met mijn koptelefoon. Tijdens het werk of in het openbaar vervoer wil ik echt naar mijn favoriete muziek luisteren. Enerzijds om me te inspireren en effectiever te zijn in mijn werk. Anderzijds om me te blokkeren van de gesprekken van anderen, wat we alleen maar afleidt. Daarbij is het handig dat die koptelefoon zonder draden werkt, zodat je geen beperking hebt. De mensen achter JBL denken met de JBL Free een goed alternatief in huis te hebben.

De JBL Free

De JBL Free is een in-ear hoofdtelefoon zonder draden. Hij wordt geleverd in de kleuren zwart en wit en heeft dus als groot voordeel dat je hem kunt gebruiken zonder te klooien met draden. De tijd van kabels die volledig in elkaar verstrikt zitten is dus verleden tijd. Daarnaast is de JBL Free voorzien van geïntegreerde microfoon, zodat je een eventueel telefoontje ook draadloos kunt beantwoorden. Of je gebruikt het om een Whatsapp voice bericht van anderhalve minuut op te nemen. Want iedereen weet dat dat een fantastische manier van communiceren is #sarcasm…

JBL Free

Wat alleen wel wat aan de matige kant is, is dat de JBL Free maar vier uur meegaat. De maker zelf brengt dat als een pluspunt en stelt daarbij ook dat je via een reserve accu de headset snel kunt opladen. Een kwartier opladen zou er voor moeten zorgen dat je er weer een uur van kunt genieten. Daarmee zijn ze dus niet geschikt om mee te nemen in het vliegtuig voor een lange vlucht. Wel is het zo dat de reserve accu in totaal er voor kan zorgen dat je hem zo vaak kunt opladen dat je hem uiteindelijk twintig uur kunt gebruiken. Op kantoor dus even in de oplader doen wanneer de lunchpauze begint.

De JBL Free is inmiddels beschikbaar en kost 129 euro. Daarvoor krijg je ook een case om hem overal mee naar toe te nemen. Toch liever Airpods? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
JBL Free komt eraan: draadloze in-ear hoofdtelefoon
Sluiten