Tech 9 mei 2018 Jelle van Es

JBL Link Bar brengt beste van Google Assistant en Android TV samen

Er zijn al heel wat mogelijkheden op de markt om je huiskamer smart te maken. Televisies an sich hebben al veel smart-mogelijkheden en door ze te koppelen aan smart speakers is het mogelijk om er tegen te praten en zo bijvoorbeeld Netflix op te starten. Maar dan heb je wel weer een extra device nodig. Wat dat betreft is de samenwerking tussen Google en JBL perfect. Samen komen zij met de JBL Link Bar. Het is in eerste instantie een sound bar voor beter geluid, maar de JBL Link Bar is daarnaast ook een Android TV en maakt gebruik van Google Assistant voor voice search en control. Zo is de JBL Link Bar van alle markten thuis.

Maak kennis met de JBL Link Bar

De JBL Link Bar is volgens Google één van de eerste in een serie hybride devices die gecombineerd worden met de Assistent-functie van Google en een Android TV-ervaring. Daarmee opent Google gelijk de deur dat ook andere fabrikanten een samenwerking met Google aan zouden kunnen gaan om een hybride van verschillende functies te maken. En dat komt weer vlak voor de Google I/O presentatie. In de onderstaande video wordt het product voorgesteld.

Uiteraard is hier alles in het Engels, waardoor het de vraag is of de JBL Link Bar naar Nederland komt en wanneer. Voor de Amerikaanse markt staat de JBL Link Bar in elk gepland voor de herfst van dit jaar.

JBL Link Bar

Naast het feit dat de JBL Link Bar volgens de maker de huiskamer voorziet van uitstekend geluid, is het ook goed om te zien dat de soundbar kunt gebruiken zonder dat je de televisie aan hoeft te hebben. Op die manier kun je dus genieten van je favoriete muziek, zonder dat je naar het grote scherm hoeft te kijken. Het is nog niet bekend hoeveel het product moet gaan kosten. Wil je meer lezen over JBL? Check dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
JBL Link Bar brengt beste van Google Assistant en Android TV samen
Sluiten