Jelle van Es
Jelle van Es Games 5 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

The Witcher-kaartgame Gwent is verleden tijd voor consoles

De game Gwent komt voor uit The Witcher 3, waar het een populaire minigame is. Een tijdje geleden bracht ontwikkelaar CD Projekt als losstaande game uit. Daarbij is echter nu de beslissing gemaakt dat de spelcomputer-versie niet meer wordt ondersteund.

Op 9 december wordt de stekker uit de PlayStation 4- en Xbox One-versie getrokken. Dat heeft vooral te maken met het feit dat die versies minder populair zijn dan de versie die op de pc en de smartphone wordt gespeeld. De ontwikkelaar kiest er nu voor om alle kaarten (haha) op die versies te zetten.

Gwent stopt op de spelcomputer

Het is dus niet zo dat de game het niet goed doet, maar meer dat hij op andere platformen een groter publiek heeft. Het is dan ook logisch om daar je op te concentreren en de versies die het minder goed doen te laten voor wat het is. De iOS-versie van Gwent is onlangs gelanceerd en doet het heel erg goed en de Android-versie komt er aan. De ontwikkelaar geeft aan dat het niet verwacht alle platformen op de juiste manier te kunnen ondersteunen en kiest dus voor deze optie.

Gwent
De kaartgame Gwent (Bron: CD Projekt)

De mensen die Gwent spelen op de spelcomputer, hebben de mogelijkheid om hun account te kopiëren en over te zetten op het nieuwe platform. Op die manier nemen ze dus de voortgang die ze hebben geboekt mee. En laten we eerlijk zijn, als je een spelcomputer hebt, dan is de kans groot dat je ook een smartphone bezit en kun je voortaan altijd en overal de game spelen. Nu ben ik zelf geen Gwent-speler, maar wel een groot liefhebber van Hearthstone. En die game laat zien dat de smartphone het lekkerst is om te spelen, omdat je het simpelweg overal kunt doen.

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
The Witcher-kaartgame Gwent is verleden tijd voor consoles
Sluiten