De Kegtron is een onmisbare slimme gadget voor elke bierliefhebber

Het is gevoelsmatig al zomer. En dat is het perfecte moment om op het terrasje een koud biertje te nuttigen. Of er een aantal bij de bar te bestellen en dan mee te nemen naar je vriendengroep. Er is echter niks irritanter dan dat tijdens het bestellen blijkt dat het biervat opeens op is en je moet wachten tot er een nieuw vat is geïnstalleerd. Eerlijk is eerlijk, het is lastig om te zien wanneer een vat leeg is en je kunt het de barman of vrouw eigenlijk niet kwalijk nemen. Gelukkig komt er binnenkort de Kegtron, een handig smart device die je laat zien wanneer je vat bijna leeg is.

De Kegtron laat zien hoeveel bier er nog in een vat zit

De Kegtron heeft momenteel een campagne lopen op Kickstarter en heeft daar zijn bescheiden doel van bijna zesduizend euro al gehaald. In de basis is de Kegtron een klein doosje dat je tussen de tap en het vat zet.

Vervolgens stroomt het bier hier doorheen en leest de Kegtron hoeveel liter er langs is gegaan en hoeveel liter er nog in het vat zit. Via een handige app kun je vervolgens bij houden hoeveel glazen je nog kunt schenken.

Op die manier kun je als barman van te voren al ingrijpen als je vat bijna leeg is en sta je nooit met het vervelende moment dat er enkel nog wat schuim uitkomt.

Kegtron

De Kegtron kost iets meer dan 100 euro. Mocht je echter meerdere bier soorten door een tap laten lopen, dan kun je er voor kiezen om vier zogenaamde dual keg monitoren aanschaffen en kun je tot acht bier soorten tegelijkertijd meten en weet je precies wanneer je actie moet ondernemen. Via een app op je telefoon krijg je dan een berichtje wanneer je moet wisselen.

Heb je liever een leuk plaatje op je bier? Dan is deze uitvinding echt wat voor jou.

Reageer op artikel:
De Kegtron is een onmisbare slimme gadget voor elke bierliefhebber
Sluiten