Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 7 aug 2018

De Knnox is een minimalistische en peperdure aansteker

Op het gebied van aanstekers kun je als consument heel wat verschillende dingen kopen. Voor een paar euro heb je je standaard wegwerp aansteker. Zo’n eentje die je waarschijnlijk in je tas hebt zitten wanneer je rookt en altijd vergeet dat je hem hebt. En dan ga je naar het vliegveld en moet je hem weggooien. Het is wat pijnlijker als dat een Zippo is die je vergat in je koffer te zetten. Die zijn vaak wat duurder en kun je navullen. En dan heb je nu de Knnox. Een minimalistische aansteker met een mooi verhaal.

De Knnox aansteker

De Knnox is gemaakt door een startup het het Verenigd Koninkrijk en is daar volledig in elkaar gezet. Volgens de makers is het voor het eerst in meer dan vijftig jaar dat er een aansteker op de markt komt die volledig in het land is gemaakt. Het is een mooie minimalistische aansteker, waarvan de maker beloofd dat je er een levenslange garantie op krijgt. Wanneer hij slijt door gebruik of wanneer er roest optreedt, geldt die garantie overigens niet.

Knnox

De Knnox is geen goedkope aansteker. Als je hem wilt bestellen, dan leg je daar zo’n 280 euro voor neer. Dat is een behoorlijk bedrag voor een aansteker. Als je hem dan ontvangt, dan kun je hem nog niet gebruiken. Je moet hemzelf dan voor zien van aanstekervloeistof om daadwerkelijk een vlam te krijgen.

De Knnox is overigens gemaakt van messing, wat een legering is van koper en zink. Messing is goudkleurig, wat het geheel een luxer geheel geeft. Het is een materiaal dat overigens goed hergebruikt kan worden. Dus wanneer je er helemaal klaar mee bent, dan kan het goed worden omgesmolten naar iets anders. Zo kan je aansteker in zijn tweede leven bijvoorbeeld een trompet worden of een saxofoon. Maar waarschijnlijk wil je hem voor het bedrag wat hij kost gewoon zelf houden. Toch liever iets anders? Deze aansteker laat het Batman-logo achter.

Reageer op artikel:
De Knnox is een minimalistische en peperdure aansteker
Sluiten