Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 8 mrt 2018

De Lagonda is Aston Martin’s concept car voor de toekomst

Concept-cars, we houden er van. Het zijn modellen die zo goed als nooit als uiteindelijke auto op de markt wordt gebracht, maar ze laten altijd perfect de visie van een autofabrikant zien. Zo ook die van Aston Martin. Zij hebben de Lagonda getoond als een zogenaamde Vision Concept. Een idee dat er tof uit ziet en op meerdere vlakken interessante technologische vooruitgang toont.

Aston Martin Lagonda

Het gaat nog een tijdje duren voor dat we elementen uit de Vision Concept van de Aston Martin in de uiteindelijke nieuwe auto gaan zien. Op zijn vroegst gebeurt dat pas in 2021, waardoor het echt een geval toekomstvisie is. In de Astin Martin Lagonda zien we echter wel een hoop dingen die ons aanspreken.

Zo lijkt er afscheid te worden genomen met de standaard voorkant waar een motor in zit. Het gaat namelijk om een elektrisch aangedreven auto, waarbij de batterijen verwerkt zijn in de vloer van de auto. De rest van de auto kan zodoende zo ingericht worden als dat de maker dat wilde. Daardoor is de Aston Martin Lagonda een stuk korter dan een gemiddelde luxe sedan, maar is er alsnog veel ruimte voor vier verschillende passagiers. Er is bijvoorbeeld meer beenruimte dan in een gemiddelde auto. Ook gaan de achterdeuren open in tegengestelde richting om instappen makkelijker te maken en kan het raam boven de achterste passagiers open, waardoor je rechtop in de auto kunt staan voordat je gaat zitten. Het voelt daarmee echt aan als een speelgoed auto zoals je die twintig jaar geleden al had en alles open kon.

Astin Martin Lagonda
Astin Martin Lagonda
Astin Martin Lagonda
Astin Martin Lagonda
Aston Martin Lagonda

In het uiteindelijke plan van Aston Martin moet de auto met een volle opgeladen batterij zo’n 600 kilometer kunnen afleggen op een degelijke snelheid en moet je de batterij uiteindelijk draadloos kunnen opladen. Mooie toekomst muziek voor wanneer de huidige Tesla niks voor jou is.

Reageer op artikel:
De Lagonda is Aston Martin’s concept car voor de toekomst
Sluiten