Jelle van Es
Jelle van Es Tech 1 jun 2018

De LEGO SR-71 Blackbird is om je vingers bij af te likken

In de jaren zestig maakte de wereld kennis met de SR-71 Blackbird, een straaljager van de Amerikaanse luchtmacht. De SR-71 Blackbird werd gemaakt door Lockheed en werd voornamelijk gebruikt voor verkenningsvluchten. Op die manier kon de Verenigde Staten goed zien waar hun vijanden in conflictgebieden mee bezig waren of natuurlijk de Russen in de gaten houden. Het is echt een prachtig iconisch vliegtuig, dat vandaag de dag met de komst van satellieten en drones niet meer nodig is. Gelukkig heb je LEGO waarmee je alles kunt bouwen en zodoende ook deze LEGO SR-71 Blackbird.

De LEGO SR-71 Blackbird

De LEGO SR-71 Blackbird is geen officiële set. Het vliegtuig waar we het nu over hebben is in elkaar gezet door Jonah T Padberg, die onder zijn pseudoniem Plane Bricks wel vaker toffe dingen maakt. En eerlijk is eerijk, als je naar de foto’s kijkt, dan is het best wel lastig om te beseffen dat de beste man deze volledig uit zijn hoofd heeft gebouwd. Het resultaat is namelijk zwaar indrukwekkend.

LEGO SR-71 Blackbird

De kans dat er een set als deze daadwerkelijk uitkomt, is redelijk klein. LEGO moet het tegenwoordig vooral hebben van vrolijke thema’s, diverse licenties of dingen waarbij je gebruik kunt gaan maken van batterijen en een connectie met een smart-device om dingen aan te sturen. En dat is jammer, want wij zagen het we voor ons om een set als deze volledig in elkaar te zetten en op onze werkkamer te plaatsen.

Het enige dat we nu kunnen doen is goed kijken naar de foto’s die Jonah heeft gemaakt en aan de hand daarvan het zo goed mogelijk na te maken. Op zijn Flickr-pagina heeft hij hij in elk geval een berg aan foto’s staan van dit project. Ook zie je daar prachtige plaatjes van de andere projecten waar hij zich op heeft gericht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De LEGO SR-71 Blackbird is om je vingers bij af te likken
Sluiten