Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 11 okt 2018

Litelok: innovatief fietsslot maakt indruk op Kickstarter

Terwijl ik dit schrijf, zit ik in de trein op weg naar kantoor. Ik ga graag met de trein, omdat ik dan in de veertig minuten dat ik onderweg ben, mezelf nuttig maak. Voordat ik daar plaats in neem, rijd ik eerst met de fiets naar het station. Uiteraard zet ik daar mijn fiets op slot. Dat doe ik met een ketting die echt enorm zwaar is, maar er tot nu toe voor heeft gezorgd dat niks is gejat. Volgens de makers van de Litelok kan dat anders. Zij komen met een licht en flexibel slot, dat tegelijkertijd ook heel stevig is.

Je fiets veilig op slot met de Litelok

De Litelok heeft nu een campagne op Kickstarter lopen, waarbij de doelstellingen inmiddels al zijn gehaald. Daarmee is het min of meer zeker dat het speciale slot op de markt komt. Wat de Litelock speciaal maakt, is dat hij slechts 630 gram weegt. Daarnaast is hij zeer flexibel, waardoor je je fiets aan verschillende objecten vast kunt maken. Denk daarbij aan een boom of een paal, maar ook een fietsenrek, waarbij je weinig ruimte hebt tussen je band en de plek waar je het slot aan moet bevestigen.

Litelok

Het slot moet zo goed als onbreekbaar zijn. Met een tang kun je hem eigenlijk niet doorknippen en hij is ook niet te verdraaien om hem op die manier te breken. Kortom, het moet een slot zijn die er voor zorgt dat je je fiets met een gerust kunt achterlaten.

Litelok

Mocht je hem niet gebruiken, dan kun je hem aan je fiets hangen. Maar je kunt hem ook als een riem dragen. hoewel je jezelf wel moet afvragen of je dat daadwerkelijk zou willen. Het basismodel moet zo’n 70 euro gaan kosten en zou in februari van volgend jaar geleverd kunnen worden. Meer over fietssloten vind je hier.

Reageer op artikel:
Litelok: innovatief fietsslot maakt indruk op Kickstarter
Sluiten