Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 3 dec 2013

De LOCK8 is een slim fietsslot dat onmogelijk open te breken is

Geen idee hoeveel fietsen er dagelijks in Nederland worden gestolen, maar elke gestolen fiets is er één te veel. Net zoals de software op onze smartphones kan het traditionele fietsslot wel een update gebruiken. Hier komt LOCK8 om de hoek kijken. Dit is een slim fietsslot dat het bijna onmogelijk voor dieven maakt om ervan door te gaan met jouw tweewieler.

Net zoals sommige auto’s beschikt de LOCK8 over een alarm. Als er iemand aan je fiets rommelt gaat er een hard alarm af. Daarnaast krijg je direct een melding op je telefoon als iemand ‘m probeert te stelen. Het slot is voorzien van een gyroscoop en een accelerometer, zodat het slot weet wanneer iemand ‘m probeert open te krijgen met een hamer, boor, zaag of slijptol. Het slot is ook voorzien van een thermometer zodat het slot kan detecteren of iemand het slot wil laten smelten of bevriezen. Smart thinking!

 
Met je smartphone kun je het slot open- en dichtmaken, dus een sleutel heb je niet nodig. Wordt je fiets op een of andere manier toch nog gestolen dan kun je ‘m altijd tracken met de ingebouwde GPS (als de dief ‘m er niet afschroeft natuurlijk). Voor honderdveertig euro kun je hier een LOCK8 bestellen.

Reageer op artikel:
De LOCK8 is een slim fietsslot dat onmogelijk open te breken is
Sluiten