De Macintosh bestaat dertig jaar, Apple viert dit met een inspirerende video

“Dertig jaar innovatie.” Dat zijn de woorden die vandaag door Apple de wereld in zijn geplugd. Op 24 januari 1984 (mooi jaar) werd namelijk de eerste Macintosh op de wereld gebracht. Dit gebeurde met een legendarische reclame tijdens de Super Bowl. De computer die alles veranderde. De Macintosh 128K (zo werd-ie later genoemd) kostte in 1984 2495 dollar en beschikte over een 9-inch scherm met een resolutie van 512 x 384 pixels en een Motorola 68000 processor. Het was ook één van de eerste computers die een 3,5-inch floppy disk ondersteunde.

Om de dertigste verjaardag groots te vieren heeft Apple een speciale website gemaakt waarop de volledige timeline van de Macintosh te zien is. Hier worden de verschillende modellen uitgelicht, maar ook de innovators die een grote rol bij de ontwikkeling hebben gespeeld. Daarnaast hebben ze een inspirerende video gemaakt waarin wordt teruggeblikt naar de afgelopen dertig jaar.

Heb jij goede herinneren aan de Macintosh dan kun je op de speciale Your first Mac-pagina aangeven wat jouw eerste Mac was en waarvoor je ‘m voornamelijk gebruikte. In een overzicht vind je welke modellen het eerst door mensen zijn gekozen en waar ze ‘m door de jaren heen voor gebruikten. Cool gedaan! Check hieronder de legendarische reclame uit 1984.

Reageer op artikel:
De Macintosh bestaat dertig jaar, Apple viert dit met een inspirerende video
Sluiten