Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 5 mrt 2019

De Marvel films zien er absurd hilarisch uit zonder special effects

Het is eigenlijk absurd hoe films werken. Je kijkt naar de nieuwste Marvel-film in de bioscoop, waarbij een hele wereld zich voor je opent. Een wereld waarin jouw favoriete acteurs en actrices hun heldendaden verrichten.

Marvel special effects

Een wereld die totaal nep is. In de praktijk staan ze op een set te poseren en hun ingestudeerde zinnetjes te herhalen. Pas nadat er een flinke laag special effects overheen gegooid is, voelt het als een geloofwaardige wereld. Met diepte. Met historie.

Ian McKellen kon daar bijvoorbeeld moeilijk mee omgaan tijdens het filmen van de The Hobbit films. Zoveel was greenscreen, zoveel was nep, dat het acteren voor hem een kille bedoening werd. Hij overwoog zelfs geheel te stoppen met acteren.

Dat is wellicht een extreme reactie, maar het laat wel het extreme verschil zien. Het verschil tussen waar de acteurs in rondlopen, en wat jij uiteindelijk als kijker te zien krijgt. Al helemaal als we het over Marvel-films hebben, met aliens, planeten en superkrachten.

Achter de schermen

GamesRadar laat je dat doeltreffend zien met een video die behind-the-scenes beelden van Marvel-films bij elkaar brengt. De absurditeit van het hele spelletje staat daarbij centraal. De meest epische vechtscènes worden teruggebracht tot mensen die voor een groen scherm staan.

Dat heeft iets lelijks, iets goedkoops, maar uiteindelijk maakt dat wat ons betreft de films alleen maar des te vermakelijker. We kunnen daardoor de neppe werelden des te meer waarderen. Het tot leven brengen daarvan is een kunst an sich, een vak apart.

Een vak waar we eigenlijk veel te weinig bij stil staan. Bij deze!

Over Marvel gesproken: binnenkort brengt de gigant zijn nieuwste verhalen naar een nieuw format. Dan hebben we het over audioboeken, maar dan met geluidseffecten, muziek en andere filmische toevoegingen. Hier lees je er alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Marvel films zien er absurd hilarisch uit zonder special effects
Sluiten