Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 9 aug 2018

De Milan Red Hypercar is een wagen om van te dromen

Op het gebied van supercars en hypercars is het aanbod al behoorlijk groot. Toch vinden wij het verre van vervelend als er nieuwe spelers op de markt komen die met hun eigen idee├źn komen. Het merk Milan is daar zo’n voorbeeld van. Hoewel de naam doet vermoeden dat het om een Italiaans bedrijf uit Milaan gaat, blijkt de Milan Red gemaakt te worden in Oostenrijk. En het is een hypercar om je vingers bij af te likken.

De Milan Red Hypercar

De Milan Red Hypercar is voorzien van een vier turbo 6,2 liter V8 motor en heeft een een speciale ‘seven-speed dual-clutch gearbox’, die er voor zorgt dat je binnen 2,47 seconden op de 100 kilometer per uur zit. De maximale snelheid is ook niet verkeerd. De Milan Red Hypercar zou een snelheid moeten halen van 400 kilometer per uur. Of je dat ook op een Duitse snelweg mag gaan halen, dat is nog even het tweede.

Milan Red Hypercar

Naast de motor die indruk maakt, is de Milan Red Hypercar ook op andere terreinen indrukwekkend. Zo maakt hij gebruik van zogenaamde carbon fiber suspension arms en laser-sintered titanium hub carriers. De vering zorgt er voor dat je niet te dicht tegen de grond aan schuurt wanneer je op hoge snelheden rondscheurt. Ook zijn de remmen van een hoogwaardig carbon-materiaal, zodat je ook zo weer stilstaat wanneer dat mogelijk is.

Milan Red Hypercar

De Milan Red Hypercar is geen goedkope wagen. De maker vraag er zo’n twee miljoen dollar voor. Er zullen er uiteindelijk 99 van worden gemaakt, dus hij is ook nog gelimiteerd. 18 van die 99 zijn overigens al verkocht, dus er is wel een markt voor dit prachtige monster. Je hebt nog wel even de tijd om te sparen of te hopen dat je deze maand nou eens echt de jackpot van de lotterij wint.

Milan Red Hypercar

Wil je meer lezen over auto’s? Bezoek dan onze overzichtpagina hier.

Reageer op artikel:
De Milan Red Hypercar is een wagen om van te dromen
Sluiten