Daniel Koster
Daniel Koster 29 aug 2015

De minimalistische VIKS Carbon Bike is een genot voor het oog én om op te fietsen

Wij zijn zeker fan van de fietsen uit de goede oude tijd. De vintage look en het vrijwel onverwoestbare frame spreekt ons zeer on. Ons hartje gaat daarnaast ook zeker sneller kloppen van de wat modernere bikes. Hierbij vinden we de ontwikkeling naar het gebruik van carbon (koolstofvezel) echt awesome. Dit aangezien de fietsen er hierdoor minimalistisch en strak uitzien, maar ook aangezien het frame van deze bikes zo je hele leven lang mee kan gaan, en wellicht ook nog een volgende! Zo ook bij de VIKS Carbon Bike.

VIKS Carbon Bike

VIKS is een jong bedrijf dat slechts twee jaar bestaat. Zij hebben zichzelf in die twee jaar echter al goed op de kaart weten te zetten met toffe fietsen die gave ontwerpen kennen. Dat is dan ook de reden dat we zo fan zijn van hun nieuwe creatie, de Carbon Bike. Het moderne, minimalistische design ziet er namelijk prachtig uit. De Carbon Bike weegt slechts tien kilogram en is een soort van tweak van het vorige vlaggenschip van het jonge bedrijf. Het is een tweewieler die ontworpen is voor de fietser die op zoek is naar een bike gemaakt van de nieuwste en tofste technologieën. Het hele ontwerp is speciaal op deze wensen afgestemd en de handgemaakte onderdelen zijn speciaal ontworpen om dit doel te realiseren. Je zult op de lichte, minimalistische fiets over de weg heen vliegen!

Uitproberen?

Je kunt de Carbon Bike tijdens het Eurobike 2015-event uitproberen. Dit evenement vindt plaats van 26 tot en met 29 augustus in Duitsland. Ben jij er niet bij, dan zul je nog even moeten wachten totdat-ie wordt aangeboden. De online winkel van VIKS is namelijk nu in ontwikkeling en zal binnenkort openen. Wel kun je hier alvast een berichtje sturen naar het bedrijf om je enthousiasme met ze te delen en wellicht al een fiets te reserveren.

Check ook:

Reageer op artikel:
De minimalistische VIKS Carbon Bike is een genot voor het oog én om op te fietsen
Sluiten