De Mobiele Fabriek verandert puin in betonblokken voor nieuwe, aardbevingsbestendige huizen

Dit is nog eens een fantastisch initiatief! Door oorlogen en natuurrampen ontstaat er vaak veel puin. Kijk maar naar Haïti, waar hele steden zijn weggevaagd. Hoewel er veel geld is gedoneerd, is het puin op dit moment alleen nog maar verplaatst. Dit schiet natuurlijk niet op. Honderden duizenden mensen hebben nog steeds geen huis en wonen dus al vier jaar in tenten. De Mobiele Fabriek heeft hier een oplossing voor. Deze machine verwerkt puin namelijk tot vloeibaar beton en maakt hier nieuwe bouwblokken van die zo zijn ontworpen dat je ze eigenlijk alleen nog maar hoeft op te stapelen (denk LEGO). Hier kunnen vervolgens dus nieuwe huizen van worden gebouwd. Of scholen, ziekenhuizen en andere belangrijke gebouwen. Een win-win situatie dus.

Het plan is als volgt: één Mobiele Fabriek past in één zeecontainer die vervolgens geplaatst kan worden op plekken waar veel puin is, zoals Haïti dus. Elke dag produceert deze machine genoeg blokken voor tien tot twintig nieuwe huizen die ook nog eens bestand zijn tegen aardbevingen. De technologie is al ontwikkeld, maar om het eerste prototype te te bouwen heeft het project wat hulp nodig. Daarvoor hebben ze een crowdfundingcampagne opgezet die het doel nog niet heeft gehaald. En dat is doodzonde. Doneren hoeft namelijk niet eens perse, al heeft het project daar ook zeker baat bij. Maar een like of share van het project brengen ook al respectievelijk vijf en tien euro op.

 
Het project zou wel eens dé oplossing zijn voor al het puin en zorgt er ook nog eens voor dat mensen weer onderdak krijgen. Daarnaast krijgt de economie natuurlijk ook een steuntje in de rug, aangezien mensen weer sneller op eigen benen staan. En dat vinden wij fantastisch. Doneren is dus eigenlijk bijna een must en dat doe je hier. Krap bij kas? Geef ze dan in ieder geval een like en/of share.

Reageer op artikel:
De Mobiele Fabriek verandert puin in betonblokken voor nieuwe, aardbevingsbestendige huizen
Sluiten