Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 15 mei 2018

NES Classic Mini is vanaf eind juni weer te koop

Twee jaar geleden verraste Nintendo gamers met de uitgave van de NES Classic Mini. Het is een kleine versie van de klassieke Nintendo 8 Bit spelcomputer. Via een USB-kabel voorzie je de spelcomputer van stroom en met een HDMI-kabel sluit je hem aan op je televisie. Vervolgens kun je in je eentje of samen met een vriend op de bank genieten van klassieke gameplay met één van de dertig beschikbare games die automatisch in de console zijn verwerkt.

Naast het feit dat niet elke game even interessant is, heeft de NES Classic Mini eigenlijk één groot probleem: het is moeilijk om hem te scoren. Het aanbod was een stuk kleiner dan de vraag, met als gevolg dat de console voor woekerprijzen via tweedehands sites verkocht werden. Mocht je daar niet aan hebben mee willen doen, maar ben je alsnog geïnteresseerd in de console, dan hebben we goed nieuws: binnenkort komt de NES Classic Mini weer op de markt.

De NES Classic Mini komt op 29 juni

Op 29 juni moet er een nieuwe lading aan NES Classic Mini’s beschikbaar worden gesteld. De nieuwe lading zal identiek zijn aan de eerste lading, waardoor er geen reden is om hem te kopen als je hem al hebt. In Japan schijnt het zo te zijn dat de nieuwe lading voorzien wordt van andere games, maar in Europa is daar geen sprake van.

Hoeveel nieuwe consoles er precies gaan worden uitgebracht en tegen welke prijs, dat is nog niet helemaal bekend. Het belangrijkste is dan ook dat je je nu niet moet verleiden om de console tegen een veel te hoge prijs op eBay te kopen en gewoon iets langer dan een maandje te wachten. Als je wilt weten wat wij destijds van de NES Classic Mini vonden, dan kun je hier dit zeer uitgebreide artikel checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NES Classic Mini is vanaf eind juni weer te koop
Sluiten