Rutger Houweling
Rutger Houweling Culture 25 dec 2016

Dé Netflix series, films en documentaires die je in 4K moet bekijken

Langzamerhand begint 4K Ultra HD-resolutie eindelijk de nieuwe standaard te worden. Waarom? Omdat het er gewoon damn fine uit ziet. Als kijker krijg je veel meer detail, textuur, diepte en kleurdefinitie te zien. Hiervoor moet je uiteraard wel over een geweldige 4K-televisie beschikken. Hierbij dé Netflix series, films en documentaires die in 4K perfect tot z’n recht komen.

Netflix series in 4K Ultra HD-resolutie

Laten we bij de Netflix series beginnen!

The Get Down: een muzikale dramaserie over de opkomst van hiphop en ondergang van disco

The Get Down is één van de mustsee series van 2016 die in 4K Ultra HD-resolutie perfect tot z’n recht komt. De serie speelt zich in New York in het jaar 1977 af. Het beschrijft de opkomst van hiphop en de ondergang van disco. Dit gebeurt via de levens, muziek, kunst en dans van de jongeren in South Bronx.

Chef’s table: culinair genieten op een 4K-televisie

Als er één serie is die het culinaire landschap heeft laten genieten is het Chef’s table wel. De meest gewaardeerde chef’s ter wereld tonen hun kunde en inspireren je met fantastische recepten. Eén ding is zeker: op je (nieuwe) 4K-televisie ziet het er allemaal nog smakelijker uit. Dit is een van de mooiste Netflix Series out there!

Sense8: telekinetische taferelen

Als je je bedenkt dat Sense8 is geregisseerd door de makers van de Matrix trilogie dan snap je wellicht dat deze serie in 4K optimaal tot z’n recht komt. Sense8 past in de categorie mindf*ck series waarbij acht onbekende personages telekinetisch met elkaar in verbinding staan. Hierdoor beschikken ze over elkaars vaardigheden en kennis. Klinkt vaag en dat is het ook. Wel vet! Dus: check Sense8 op je nieuwe 4K-televisie.

Steeds meer films op Netflix in 4K Ultra-HD

Soms lijkt het erop dat wij verdwalen in het dolhof der Netflix series. Het aanbod is gigantisch dus kies er soms voor om achterover te leunen en een film te checken. Natuurlijk in 4K, want dat maakt de film alleen maar realistischer.

The Ridiculous 6

Of je nou wel of geen fan bent van Adam Sandler is bij The Ridiculous 6 bijzaak. Deze hilarische western gaat over zes broers die één ding gemeen hebben. De broers hebben allemaal een andere moeder en zijn op zoek naar hun vader. Wanneer je deze film op je 4K-televisie bekijkt heb je het idee dat jij ook één van deze broers bent. Dus dat.

Special Correspondents ontvoeren zichzelf

Wederom een gezonde dosis 4K-hilariteit. Het gaat niet echt lekker met de carrière van een geluidstechnicus en een journalist. Samen besluiten ze om het anders aan te pakken en zetten een eigen ontvoering in scène. Ja, dat is grappig!

Terra raakt je met hartverwarmende natuur

Terra is zowel als film en als documentaire te categoriseren. Laten wij het zo zeggen: het is een visueel pakkend verhaal dat de relatie tussen de mens en andere levende dieren blootlegt. Het is een kleurenspektakel dat in 4K pas écht goed tot z’n recht komt.

Tot slot: documentaires

Documentaires tonen vaak de ware emoties van onze wereld en gaan de diepte in. Moeten wij docu’s in 4K bekijken? Dat is een retorische vraag!

Fireplace 4K: Classic Crackling Fireplace from Fireplace for Your Home

Een goed voorbeeld van: fake it till you make it. Zie het dan ook als een verwarmend ‘verhaal’. Een openhaard heeft er op je 4K-televisie nog nooit zo goed uit gezien.

What Happened, Miss Simone?

Nina Simone, wie kent haar niet? Met haar stem haalde ze faam en fortuin binnen. Miss Simone zong echter niet alleen, ze vocht ook voor rassengelijkheid. Een indrukwekkende documentaire.

Kies de juiste 4K-televisie en breng Hollywood naar je huiskamer

Het mag duidelijk zijn dat steeds meer filmmakers voor filmen in 4K Ultra-HD kiezen. Logisch, deze hoge resolutie zorgt ervoor dat wij de schoonheid van de wereld kunnen ontdekken zoals de filmmaker voor ogen heeft.

Dit betekent wel dat je over de juiste 4K-televisie moet beschikken! Ontdek dan ook hier hoe je Hollywood naar je huiskamer brengt. Enjoy (4K-)watching!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met Panasonic

Reageer op artikel:
Dé Netflix series, films en documentaires die je in 4K moet bekijken
Sluiten