De nieuwe browser Vivaldi is speciaal ontwikkeld voor grootgebruikers van internet

Ben jij een intensief gebruiker van je webbrowser en staan er bij jou zoveel tabs open dat je eigenlijk constant het overzicht kwijt bent? Dan moet je de browser downloaden waar Jon von Tetzchner nu aan werkt. Jon is mede-oprichter van Opera, maar vindt dat deze bekende browser niet echt geschikt is voor mensen die veel tijd op internet besteden. Daarom heeft Jon een nieuwe browser gemaakt die binnenkort voldoet aan alle eisen van een grootgebruiker. Maak kennis met Vivaldi.

Jon heeft Vivaldi in het leven geroepen, omdat hij niet meer tevreden was met de veranderingen aan Opera. Volgens hem is Opera niet meer de browser die destijds samen met de gebruikers is opgezet. Zo is Opera nu gebaseerd op Chromium (Google Chrome) in plaats van Presto waar ze ooit mee zijn begonnen. Toch is Vivaldi ook gebaseerd op Chromium. Dit komt doordat het team achter Vivaldi niet erg groot is en is Chromium volgens Jon ook een veiligere optie dan bijvoorbeeld Mozilla.

Je kunt Vivaldi nu al downloaden, maar dit is nog wel een tech-preview. Dat betekent dat de browser nog vrij beperkt is. Zo kun je bijvoorbeeld nog geen extensies toevoegen. Verder ziet de browser er redelijk minimalistisch uit, wat erg handig kan zijn voor het bewaren van het overzicht als je druk bent. De browser geeft je ook de mogelijkheid om zelf sneltoetsen in te stellen. Hierdoor kun je alle functies onderbrengen onder de toetsen die jou het meest logisch lijken. Wil je Vivaldi alvast proberen? Download de browser hier voor Windows, Mac en Linux.

Reageer op artikel:
De nieuwe browser Vivaldi is speciaal ontwikkeld voor grootgebruikers van internet
Sluiten