De nieuwe Bugatti Chiron is met een topsnelheid van 420 km/u de snelste op de weg

Als de Geneva Motorshow (2016) van start gaat dan weten we dat er een aantal beesten van een auto’s worden gepresenteerd. Zo ook de nieuwe Bugatti Chiron. Bugatti kennen wij natuurlijk al van hun fantastische engineering en prachtige auto’s en we zijn dan ook niet geheel verrast dat de snelste auto ter wereld uit de handen van Bugatti komt.

Wat dacht je van een topsnelheid van 420 kilometer per uur?

Ja je leest het goed! De 2017 Bugatti Chiron is de meest krachtige auto voor op de weg en haalt een topsnelheid van maar liefst 420 kilometer per uur. De honderd kilometer per uur tikt-ie in 2,4 seconden aan. Trap je ‘m door dat zit je na iets meer dan tien seconden alweer op de driehonderd kilometer per uur. Pas dus op wanneer je dit snelheidsmonster onder je hoede hebt. Een 8.0 liter W16 en vier turbo’s zorgen voor een vermogen van 1478pk en heb je zeven versnellingen tot je beschikking.

Zowel het interieur als het exterieur is oogverblindend

Je hoeft geen goede ogen te hebben om uit de foto’s en video op te maken dat de Bugatti Chiron zowel aan de binnenkant als de buitenkant een beauty is. Het interieur is van cognac-gekleurd leder voorzien en vind je er koolstofvezel terug. De hypercar beschikt dan ook over het eerste airbagsysteem dat uit een dashboard van koolstofvezel komt. De prijs? Denk aan zo’n 2,4 miljoen euro exclusief alle bijkomende kosten die wij in Nederland kennen zoals de bijtelling. Bugatti zal er dan ook maar vijfhonderd exemplaren van maken en vind je er hier meer informatie over. Wij racen nog even door onderstaande beelden en dromen over een rit over de prachtige Highway 1 in Californië.

Reageer op artikel:
De nieuwe Bugatti Chiron is met een topsnelheid van 420 km/u de snelste op de weg
Sluiten