Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 4 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Dell XPS 13 is om je vingers bij af te likken

Als je naar fijne laptops kijkt om op te werken, dan gaan de gedachten vaak uit naar de Macbooks. Als je echter iemand bent die het liefst op een Windows-platform werkt, dan is de Dell XPS 13 een goed alternatief. De laptop is alleen wel wat verouderd, hij kwam immers in 2015 uit. Ondanks dat hij in de tussentijd wat upgrades heeft gekregen, is het niet meer zo’n spannend model. Gelukkig is er nu goed nieuws. Dit jaar krijgt de Dell XPS 13 een broodnodige upgrade, die aan de vooravond van de CES 2018 naar buiten is gekomen.

Nieuwe Dell XPS 13: gloednieuw design

Nog altijd is het geen laptop die geschikt is om sterke games op te draaien. Maar als jij een niet al te dure (we verwachten een adviesprijs onder de 1000 euro), maar zeer degelijke werklaptop zonder beperkingen wil hebben, dan is de Dell XPS 13 een fijn alternatief. De 2018-versie ziet er uit als op de onderstaande afbeeldingen.

Dell xps 13

Qua specificaties wordt de 2018-versie van de Dell XPS 13 uitgerust met een achtste generatie i5 of i7 Core CPUs en wordt geleverd met een 4K UHD scherm. Het meest interessante is echter de lengte van de batterij. Wanneer je werkt vanuit een 4K-display, zou de batterij meer dan elf uur mee moeten gaan. Kies je er echter voor om de resolutie naar een HD-resolutie aan te passen, dan zou de batterij maar liefst 19 uur mee moeten gaan. Dat betekent dat je makkelijk een hele dag naar kantoor kunt gaan zonder dat je een oplader bij je hebt.

Qua Ram heb je de keuze uit 4GB of 8GB RAM (1,866MHz) of 16GB RAM (2,133MHz). De harde schijf keuzes bestaan uit 128GB SATA SSD of 256GB, 512GB of 1TB PCIe SSD. En qua videokaart heb je de Intel UHD Graphics 620-kaart in de laptop zitten.

Veder is de Dell XPS 13 nog iets dunner. Op het dunste punt is hij 7,8 milimeter dik en op zijn dikste punt 16 milimeter. Ook zijn de bezels nog iets dunner, waardoor het 4K UHD-scherm er nog meer uit springt. De nieuwe Dell XPS 13 moet dit jaar uitkomen. Check hier alle andere onthullingen van CES 2018!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De nieuwe Dell XPS 13 is om je vingers bij af te likken
Sluiten